În cadrul acestui proiect, 36 de elevi din toată țara, organizați în 12 echipe au finalizat cu succes a doua etapă a programului și au idei concrete de proiecte: de la organizarea de tururi ghidate prin natură sau care să exploreze comorile culturale mai puțin promovate ale localității, la organizare de șezători pentru turiști sau realizarea unui caiet de simboluri și povești. Echipele au primit premii în bani, între 500 și 2500 lei pentru a-și pune în practică ideile de valorizare a patrimoniului local.
Ancuța Popovici, elevă a Liceului Tehnologic Marmația, alături de Mariana Michnea, care studiază la Colegiul Național Pedagogic „Regele Ferdinand” din Sighet, s-au înscris în proiect formând echipa „Maramureșencele” și din cele 9 nano-specializări puse la dispoziție, fetele au ales portul popular, pe care îl vor promova prin realizarea unui caiet de simboluri și povești:
În contextul în care turismul sustenabil (ecoturismul) se bucură de creștere globală, România fiind o țară care încă se mai bucură de peisaje tradiționale locuite, #edulab pentru ecoturism este o veritabilă pepinieră pentru viitori antreprenori în afaceri mici, prietenoase cu mediul și care valorizează patrimoniul cultural și natural al localităților cu potențial ecoturistic.
Tinerii între 13-19 ani care doresc să se înscrie în programul #edulab pentru ecoturism pot afla mai multe informații pe pagina programului. O nouă rundă de formare și finanțare va fi derulată în perioada aprilie-august 2021.
Mihaela Botiz