Unul dintre cei mai surprinzători concurenți din ediția 16 din sezonul 8 „Chefi la cuțite” este Dumitru Pop Tincu, un sculptor și pictor de la Săpânța.
Îmbrăcat în straie tradiționale, acesta a dezvăluit mândru la emisiunea „Chefi la cuțite” difuzată în seara de luni, 12 octombrie, faptul că din 1977 și până în prezent nu a lăsat portul românesc și acest lucru reprezintă o tradiție ce încă mai este respectată în județul Maramureș, dar mai ales în vestita comună Săpânța.
Și în timp ce a gătit mămăligă cu brânză, cârnați și smântână, Dumitrescu Pop Tincu a povestit cine este și cu ce se ocupă.
„Cimitirul vesel din Săpânța este singurul loc din lume unde se râde de moarte și pentru cei care mă întreabă spun că sunt din Săpânța, locul în care moartea și-a pierdut sămânța. Dacă o să ajungeți la cimitirul Săpânța, eu sunt continuatorul acelui cimitir vesel.
Mai exact, sunt sculptorul cimitirului vesel, încă din anul 1977. Dăltuiesc lemnul de la început de la început până la final. Mesajele sunt reluat4e din viața omului și rămâne după el ceea ce scrie pe cruce. Tot ce apare pe cruce este scris la persoana I, este ceea ce numesc transmiterea mortului către cel care îi vizitează mormântul. Textele le fac eu.
Cel care a început aceste cruci este Ion Stan Pătraș, de la el a pornit acest cimitir vesel. E ceva unic. Eu am învățat nouă ani de la Ion Stan Pătraș, apoi mi-am luat această meserie în brațe și continui munca acestuia”, a dezvăluit concurentul, spre marea surprindere a tuturor.