Dupa ce intreaga iarna am lancezit sub pleduri pufoase si ne-am conservat energia fizica si emotionala, odata cu primii muguri si primele raze de soare ne trezim la viata. Tocmai de aceea primavara este anotimpul in care se numara hormonii. Si totul incepe de la Valentin si Dragobete, trecand, cu o doza suplimentara de feminitate, prin saptamana patimilor barbatesti (1-8 martie). Mai intai ne redescoperim pe noi insene, intocmai ca si Narcis atunci cand isi vede chipul in apa cristalina a unui izvor.
Ne regasim zambetul mangaiat de vantul cu miros de ghiocei si zambile si incepem sa ne iubim. Iar acest lucru se vede la o simpla incursiune pe strazile orasului. Femeile redevin femei odata cu primavara, atunci cand cizmele si bocancii fac loc pantofilor cu toc inalt. Griul dispare intr-o explozie de culoare, intr-un adevarat ritual al renasterii. Campurile de branduse se asorteaza, fericite, cu nuantele de violet de pe bluzele tinerelor domnisoare, iar verdele mugurilor de copaci contrasteaza puternic cu rosul ojei si al gloss-ului de buze. De aici si pana la Eros e doar un pas, o adiere de parfum, o falfaire de gene. Caci si fiul lui Hermes si al Afroditei este tot intruchiparea renasterii.
O renastere prin iubire. Ritualurile de imperechere iau acum cele mai ciudate forme. Caci, spre deosebire de animale, oamenii au transformat „jocul” si au trecut de la fizic la mental si de la instinct la pasiune.
Preludiul apartine acum barbatilor, care trebuie sa arate ca sunt demni de atentia divelor. Din fericire, evolutia speciei umane a dus acest aspect de la bata si ciomag la adevarate scenarii pline de romantism. Din pacate, insa, unii au ramas la stadiul de primate si singurele gesturi de care sunt capabili sunt sunetele guturale si evidentierea pectoralilor. Cei mai „rasariti” folosesc umorul ca si ritual de imperechere.
Ei isi etaleaza astfel inteligenta si dovedesc faptul ca sunt posesorii unui material genetic foarte bun. Iar jocul acesta poate dura intreg anotimpul. Pentru ca nu toti masculii alfa isi vor gasi perechea, in ciuda ritualului extrem de bine elaborat si nici toate femeile nu vor sta toate agatate de un brat puternic imediat ce infloreste liliacul. Se spune ca pentru om creierul este cel mai important „ornament” sexual. Intocmai ca si pentru pauni coada si pentru cerbi coarnele. Tocmai de aceea, multi spun ca in cazul oamenilor creierul a evoluat gratie selectiei sexuale.
Sursa: Tania Purcaru