Bogdan Tătar a fost reţinut de procurorii DNA din Cluj, care l-au acuzat de luare de mită în formă continuată. Aceştia au stabilit că, în perioada noiembrie 2005-iulie 2006, poliţistul a primit bani şi bunuri de la instructorul auto Adorjan Dan Palancz, din Vişeu de Sus, ca să ajute mai multe persoane să promoveze examenul pentru obţinerea permisului auto.
În filieră mai era încă un poliţist, Daniel Luca, care le indica răspunsurile corecte la chestionarele de la proba teoretică candidaţilor ”aleşi” printr-un cod al semnelor. Supraveghetorul, în vârstă de 30 de ani, precum şi instructorul, în vârstă de 51 de ani, care are o şcoală de şoferi în Borşa, au fost arestaţi preventiv la începutul lunii iulie.
Cei doi au fost aduşi în faţa Tribunalului Maramureş în data de 5 iulie, la o zi după ce Adorjan Dan Palancz a fost prins în flagrant în timp ce primea mită de la unul din candidaţi. Astfel, filiera a fost destrămată, iar DNA a ajuns şi la Bogdan Tătar. Procurorii nu au avut la acel moment suficiente probe pentru a-l aresta, dosarul său fiind finalizat abia acum.
Deşi am încercat, nu am reuşit să obţinem o declaraţie din partea conducerii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Prefecturii Maramureş, care preferă să treacă sub tăcere problemele pe care le au în instituţie. De la începutul anului, şi alţi angajaţi ai instituţiei au fost puşi sub acuzare de către procurorii DNA tot pentru fapte de corupţie, ceea ce dovedeşte că în Maramureş campania antişpagă e ca o frecţie la un picior de lemn.
Sursa: Meda Muntean