Curtea de Apel din capitala Bulgariei a decis ca Elena Udrea să rămână în arest preventiv până când se va decide asupra cererii de extrădare.
Judecătorii au considerat că există pericolul ca Elena Udrea să se sustragă judecății și să fugă, în timp ce există un mandat de arestare pe numele său.
Avocaţii fostului ministru al Turismului au cerut arest la domiciliu pentru Elena Udrea, invocând faptul că are un copil mic şi probleme de sănătate. Tot apărătorii au solicitat arest la domiciliu cu brățară electronică, pentru a putea fi urmărită.
Cât despre starea sa de sănătate, există documente în acest sens, dar niciunul nu arată că Udrea nu poate să fie tratată în arest, având în vedere că ea suferă de osteoporoză.
Doar pentru că nu se simte confortabil, nu înseamnă că nu poate fi în arest, a spus Curtea de Apel de la Sofia.
Elena Udrea a încercat să demonstreze că nu are de gând să fugă, spunând şi că a închiriat o locuință în Bulgaria, pentru următorii șapte ani.
Judecătorii au spus că doar pentru că și-a închiriat un apartament nu înseamnă că nu o să fugă. În plus, fostul ministru are o condamnare și există pericolul sa se ascundă.
Procurorul a cerut detenție, în cazul Elenei Udrea.
Curtea spune că în România, Udrea a primit verdict final, iar mandatul, precizează instituţia, este din 7 aprilie 2022, nu din 2018, cum au precizat avocații.
De aceea, mandatul european de arestare este valid.
Avocatul din Bulgaria al Elenei Udrea nu a comentat decizia Curţii.
Extrădarea o să fie una rapidă, de 60 de zile maxim, conform legislației din Bulgaria.
Mai mult, şedinţa de judecată a avut loc cu uşile închise la cererea apărătorilor Elenei udrea.
La şedinţă a participat şi apărătorul român, însă acesta a refuzat să facă declaraţii în faţa jurnaliştilor.
Elena Udrea nu a participat la şedinţa de astăzi din sala de judecată.