Ionel Tarnoveski, autorul unui blog de reţete culinare, a povestit, pe Facebook, cum fiul său a primit la şcoală calificativul „suficient” în mod gratuit, deşi scrisese corect. Învăţătorul s-a legat de o propoziţie în care apărea cuvântul „patinoar” şi o despărţire în silabe a cuvântului „derdeluş”, deşi elevul nu greşise cu nimic. Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, a declarat că se impune evaluarea respectivului dascăl.
David a ajuns acasă şi s-a dus direct la dex-ul cel mare şi greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble – m-a întrebat: Tati, eu unde am greşit, nu înţeleg?
Ce să-i răspund, domnule învăţător, de la clasa a II-a B ?
Am încercat totuşi să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o ţară în care ne dorim şi luptăm zi de zi, „să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarelece ne scufundă, încet încet, într-un neant”…”, a scris Ionel Tarnovski.
Părinţii elevului David au mers să discute cu învăţătorul, dar acesta nu şi-a recunoscut nicidecum vina şi i-a rugat să nu mai fie insistenţi.
„Am fost astăzi „în vizită” la domnul învăţător. I-am expus problema, iar dânsul m-a invitat ironic să consult dicţionarul. Să râd sau să plâng? Mă aşteptam la o aşa replică din partea dumnealui, aşa că i-am arătat şi fotografii din dicţionar. Moment în care a început să se fâstâcească. Nu mi-a dat o explicaţie. Fie era momentul în care avea o revelaţie, fie mă credea pe mine „o cauză pierdută”, a povestit Tarnovski.
Bucurați-vă, asta-i doar începutul. În câțiva ani buni învățământul va fi facultativ.