Epidemia globala de SIDA este un mit, amenintarea unei pandemii a acestei maladii mortale declansate de virusul HIV nu mai este de actualitate, conform unui oficial din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).
Kevin De Cock, principalul expert in SIDA al OMS si unul dintre cercetatorii care si-au pus intreaga cariera in slujba stoparii acestei maladii, a precizat ca intelegerea amenintarii reprezentata de virusul HIV s-a modificat. Astfel, in loc sa reprezinte un factor de risc pentru toti oamenii, infectiile cu virusul HIV continua sa reprezinte o amenintare pentru cateva categorii sociale precum comunitatile de homosexuali, dependentii de droguri, prostituate si clientii acestora.
Dr. De Cock, seful departamentului HIV/SIDA al OMS, sustine ca primele prognoze cu privire la izbucnirea unei epidemii mondiale de SIDA au fost din fericire infirmate, existand insa in continuare riscul izbucnirii unor mici focare epidemice in anumite regiuni geografice.
”Exista un factor de risc extrem de mic de declansare a unei epidemii de SIDA in randul persoanelor cu orientare sexuala heterosexuala in afara zonei Africii subsahariene (unde peste 11 milioane de copii au ramas orfani din cauza acestei maladii). In urma cu 10 ani foarte multe persoane sustineau ca exista un risc enorm de izbucnire a unei epidemii de SIDA in Asia, iar China statul cu cea mai mare populatie din lume urma sa fie epicentrul acestei epidemii. In prezent aceste previziuni sumbre au fost din fericire infirmate insa pot aparea inca mici focare de raspandire a virusului HIV in anumite zone”, a explicat expertul OMS.
Conform statisticilor OMS, in 2007 traiau 33 de milioane de oameni infectati cu HIV, dintre care aproximativ doua treimi erau africani. De asemenea, in 2007 s-au semnalat aproximativ 2,5 milioane de noi cazuri de infectare cu HIV, iar 2,1 milioane de oameni au murit din cauza SIDA.
Sursa: Rompres
În Regatul Maramureșului există o triplă alianță! Este clar! Totul este negociat și împărțit! S-au aruncat zarurile și noua ordine...
Citeste mai mult