Ieri, 13 octombrie 2022, sala de Conferință a Bibliotecii Centrului Universitar Nord din Baia Mare a găzduit deschiderea oficială a proiectului „Tinerii de azi, liderii de mâine”, realizat de Liga Studenților ”Pintea Viteazul” (LSPV), cu sprijin financiar al Consiliului Local Baia Mare, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare.
Evenimentul a fost moderat de Andrei Buda, fost lider al studenților băimăreni și Dragoș Bora, actualul președinte al LSPV.
Cuvântul de deschidere a fost luat de:
-Domnul prorector al Centrului Universitar Nord din Baia Mare, prof. univ. dr. Petrică Pop Sitar;
-Doamna conf. univ. dr. Monica Marian, decana Facultății de Științe;
-Domnul conf. univ. dr. Mircea Farcaș, decanul Facultății de Litere;
-Domnul conf. univ. dr. Dinu Daraba, decanul Facultății de Inginerie.
Ulterior, a avut loc workshop-ul aplicativ la care speakeri relevanți pentru tinerii băimăreni au vorbit despre teme de actualitate și totodată de bază pentru liderii viitoarei generații: business, digitalizare, public speaking, toate fiind puse în legătură cu leadership-ul. În timp ce, subiectul consumului de droguri a fost dezbătut pentru ca tinerii să fie informați corespunzător despre pericolul și consecințele ce-l însoțesc.
Așadar, în ordinea intrărilor, au prezentat:
Raul Drența, membru fondator al Ligii Studenților ”Pintea Viteazul”, fondator al altor 7 structuri de tineret din Baia Mare, cadru didactic al Facultății de Inginerie din Baia Mare. Raul a prezentat o perspectivă prin care le-a demonstrat tinerilor că se pot face bani și în studenție, oferindu-le unele idei și încurajându-i să se implice activ în societate.
Nicolae Onțiu, fondator și CEO al One-IT Baia Mare, a făcut trecerea în revistă a elementelor de digitalizare și antreprenoriat pentru tinerii, oferind totodată un exemplu de antreprenor de succes în domeniul IT.
Bianca Borota, Vicepreședinte al Asociației DEIS din Baia Mare, fost Secretar General al LSPV, a susținut o prezentare despre public speaking, vorbind despre experiența ei și modul în care și-a depășit fricile și obstacolele.
Flavia Sălăjan de la Direcția Antidrog și inspectorul Poliției Române, Andrei Pop, vorbind despre pericolul pe care-l reprezintă consumul de droguri și realizând o activitate interactivă cu cei prezenți.
Și studentele: Evelin Pop, Diana Dulf, Roxana Șepși și Szilvia Deak, realizând o prezentare despre arta de a conduce, ele fiind coordonatoarele acestui proiect.
De asemenea, Dragoș Bora a expus pe scurt modul în care se poate realiza o lucrare științifică, vorbind despre modul în care și-a realizat lucrarea de licență.
În finalul evenimentului, Andrei Buda a prezentat concluziile întâlnirii, amintind că: Nu contează cine ești, ci cât de mulți îți dorești! Evenimentul fiind încheiat într-o atmosferă benefică pentru tinerii prezenți, aceștia fiind încurajați să-și urmeze visul, să fie activi și să nu lase oportunitățile să treacă pe lângă ei.
De asemenea, s-a lansat etapa a doua a proiectul și formularul de înscriere în concursul de idei socio-științifice, prin care tinerii pot să pregătească lucrări socio-științifice, lucrări evaluate ulterior de o comisie specială, aceasta ierarhizant lucrările și stabilind câștigătorii.