Compania spune că Libra va putea fi folosită pentru a cumpăra diverse lucruri, dar și pentru a trimite bani la fel de ușor precum trimiterea unui mesaj.
Libra ar trebui să ofere din primul trimestru al loui 2020 un nou mijloc de plată ce va fi o alternativă la circuitele bancare tradiționale și se vrea a fi ”piatra de temelie” a unui nou sistem financiar care să nu fie îngreunat de diverse monede naționale.
Utilizatorii vor avea pe smartphone-uri un ”portofel electronic” numit Calibra care va fi integrat direct în aplicțiile Messenger și WhatsApp pentru a putea face diverse cumpărături și a putea trimite sau primi bani.
Facebook promite că moneda va fi cât se poate de sigură fiindcă va fi sub aceleași criterii de verificare și anti-fraudă folosite de bănci și de emitenții de carduri. Compania spune că vor fi utilizate sisteme automatizate ce vor depista activitățile dubioase, dar că va exista și suport tehnic, în caz că cineva își pierde telefonul sau își uită parola. Facebook promite că dacă cineva va pierde Libra din cauza unui acces fraudulos pe contul unui user, aceea persoană va fi despăgubită.
Săptămâna trecută, Facebook anunţa că a convins mai multe companii să se alăture proictului său pe blockchain şi să investească câteva milioane de dolari în acest proiect, pe care reţeaua de socializare l-a ţinut secret, dar la care se ştie că lucrează o echipă mare de IT-işti pentru a-l lansa cât mai curând.
În ultimul an, o echipă de zeci de angajați Facebook lucrează la aplicații pentru blockchain, tehnologia care stă în spatele monedei digitale Bitcoin.
Un raport lansat în urmă cu câteva zile arată că Facebook solicită mai multor organizaţii să devină „noduri de reţea”, pentru o mai bună descentralizare – cât mai multe companii să fie implicate în controlul monedei, nu doar Facebook.