Pittis insusi si familia acestuia nu au dorit ca informatii legate de starea sa de sanatate sa ajunga in presa, astfel incat de la inceputul saptamnii nu s-au aflat prea multe date despre cum evolueaza boala artistului.
Deocamdata, familia nu a comunicat programul inmormantarii si nici data la care va avea loc aceasta. Nu se stie nici daca funeraliile vor fi publice.
Acesta a mai fost internat la Institutul Oncologic Fundeni, ultima data chiar inainte de concertul cu Rolling Stones, cand a urmat un scurt tratament pentru a-i putea urmari live pe rockerii britanici la Bucuresti.
A fost ultimul mare eveniment pentru cel care a purtat stindardul unei generatii nu doar in calitate de actor, ci si ca promotor al muzicii, careia i-a dedicat mare parte din viata.
Florian Pittis a incetat din viata la varsta de 63 de ani.
S-a nascut la Bucuresti, la 4 octombrie 1943. A studiat la Liceul "Gheorghe Lazar" si a absolvit in 1966 Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica (clasa prof. Radu Beligan).
Trei ani mai tirziu, in 1969, s-a angajat la Teatrul Bulandra, unde a colaborat cu regizori ca Liviu Ciulei, Andrei Serban sau Alexandru Tocilescu. In paralel, s-a implicat in proiecte muzicale si a urcat pe scena in spectacolele Cenaclului Flacara.
In anul 1992 a intemeiat, alaturi de Mircea Baniciu, Mircea Vintila si Vladi Cnejevici, formatia Pasarea Colibri, in care a activat pana in 2001. S-a retras, dar nu a renuntat la muzica, pentru ca a initiat si sustinut numeroase evenimente. De asemnea, vocea sa inegalabila se va pastra in memorie datorita inregistrarilor pentru emisiunea Teleenciclopedia si pentru diverse audio-book-uri.
A fost director, din decembrie 1998, al Radio Romania Tineret, transformat in Radio3net, primul radio exclusiv online din Romania si care si-a inceput emisia in aceasta forma din 2004.
In afara activitatii artistice, Pittis a fost membru al Clubului Aristocratic al Rapidului, fiind sustinator al acestei echipe de fotbal.
Sursa: Ioana Osan