Descoperirea acestei fosile in Kenya – un fragment de maxilar cu 11 dinti – indica faptul ca ultimul stramos comun al marilor maimute antropoide africane si al oamenilor a trait in Africa si nu a parasit probabil niciodata acest continent, considerat leaganul antropologic al umanitatii, mai sustin cercetatorii japonezi si francezi care au realizat acest studiu publicat in Analele Academiei Nationale Americane de Stiinte.
Pana in prezent au fost descoperite foarte putine fragmente fosile ale unor hominizi din aceasta perioada din urma cu 11 pana la 5 milioane de ani, perioada cruciala pentru a intelege originile maimutelor antropoide si ale oamenilor, iar majoritatea acestora au fost gasite in zone din Africa, a precizat Yutaka Kunimatsu, de la Institutul pentru Studiul Primatelor de la Kyoto.
Noua specie de hominid a primit numele Nakalipithecus nakayamai. O fosila de humanoid datand de peste 10 milioane de ani nu a mai fost descoperita in Kenya din anul 1982.
Conform unor studii bazate pe analize moleculare, omul si cimpanzeul, cel mai apropiat ”var” al nostru pe scara evolutiva, s-au separat in urma cu 7 pana la 5 milioane de ani. In prealabil, stramosii omului s-au „rupt” de gorile in urma cu 9 pana la 8 milioane de ani.
Sursa: Ioana Osan
În Regatul Maramureșului există o triplă alianță! Este clar! Totul este negociat și împărțit! S-au aruncat zarurile și noua ordine...
Citeste mai mult