Mircea Sandu, fost președinte al Federației Române de Fotbal, a fost trimis marți în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită. Alături de acesta a fost trimisă în judecată și Elisabeta Sandu, soția fostului președinte FRF. Procurorii DNA îi acuză pe Mircea Sandu de luare de mită, iar pe soția acestuia, Elisabeta Sandu, de complicitate la luare de mită.
„La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soției sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită, suma de 724.000 lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăți de avocatură. Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009. În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obținut de la Federația Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei”, arată DNA în rechizitoriu.
Procurorii menționează că au dispus sechestru asupra unor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Potrivit Gazetei Sporturilor, toate semnele duc spre procesele pe care FRF le-a purtat cu Loteria în perioada 2006-2010 pentru recuperarea unor sume din pronosticuri sportive. Per total, federația a obținut circa 25 de milioane de euro din litigiile respective! Și, totodată, spre Ioana Sfârâială, avocata care a lucrat pentru federație în ambele dosare contra Loteriei. Mai întâi, în mai 2009, FRF a câștigat aproximativ 5 milioane de euro, reprezentând 20% din încasările Loteriei din pariurile sportive pentru perioada 2003-2005. Sfârâială a reprezentat federația la fond, unde a câștigat, și la apel, pierdut. FRF a obținut apoi sentința definitivă cu altă echipă de avocați. FRF a demarat un alt proces contra Loteriei pentru procentele aferente perioadei 2006-2008.
Din documentele aflate în posesia GSP, reiese că fix pe data de 20 octombrie 2009, invocată în comunicatul DNA, FRF parafa două contracte de consultanță juridică, alegând-o tot pe Ioana Sfârâială.