Friptura de ied pregatita simplu dar cu un rezultat extraordinar de gustos. Orice incepator in ale bucataritului o va pregati si va avea succes garantat.
INGREDIENTE:
pulpele iedului
coaste
2 cepe rosii
6-8 catei usturoi
1 mar mare sau 2 mai mici
ulei
1 cana vin alb
1/2 cana apa
sare
piper
cimbru uscat
PREPARARE:
Acoperim fundul tavii cu ulei(cat sa fie bine acoperit), apoi punem carnea. O condimentam cu sare, piper, cimbru. Printre bucatile de carne strecuram felii de mere, cateii de usturoi taiati in jumatate pe lungime si felii de ceapa (ceapa o taiem in 6-8 felii).
Turnam vinul si apa si acoperim cu o folie de staniol. Dam tava la cuptor, la 200° in jur de 90-120 minute, avand grija ca din cand sa stropim cu sucul din tava. Daca se evapora sucul adaugam apa, cat este necesar.
Luam apoi folia si lasam sa rumeneasca uniform pe ambele parti.
Friptura de ied la cuptor poate fi insotita de o salata orientala simpla sau o salata verde cu lamaie.
Sa aveti pofta!
Sursa: divainbucatarie.ro