Președintele Consiliului Județan Maramureș Gabriel Zetea face un apel la calm către locuitorii comunei Fărcașa. Acesta a fost deja la Eaton, acolo unde doi dintre muncitori au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.
„MĂSURILE adoptate de conducerea Eaton Fărcașa pentru PROTECȚIA SALARIAȚILOR sunt conforme cu recomandările Ministerului Sănătății.
În urma consultărilor avute cu dr. Rareș Pop, directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș, am decis #testarea unor persoane din cadrul Eaton, CONTACȚI DIRECȚI ai persoanelor deja confirmate cu COVID-19.
Lansez un APEL LA CALM și stabilitate în Fărcașa, situația fiind gestionată cu profesionalism de autoritățile locale și de managerul Eaton Fărcașa, Pamela Pop.
În lumina informațiilor dezbătute în ultima perioadă în spațiul public, referitoare la posibilitatea declanșării unui #focar de coronavirus în cadrul Eaton Fărcașa, unde doi salariați au fost confirmați cu SARS-CoV-2, societatea comercială a prezentat Consiliului Județean Maramureș un document cu măsurile luate pentru PREVENIREA răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.
Începând cu jumătatea lunii martie, la S.C.Eaton Electro Producție S.R.L. au intrat în vigoare o serie de măsuri pentru asigurarea SECURITĂȚII ȘI SĂNĂTĂȚII lucrătorilor, acestea vizând: transportul, accesul, dezinfecția, termografierea, informarea lucrătorilor, precum și alte măsuri de natură administrativă.
În ceea ce privește transportul salariaților, a fost suplimentat numărul autobuzelor pentru a se asigura DISTANȚAREA SOCIALĂ, în timp ce fiecare mijloc de transport este dezinfectat după fiecare transport și, suplimentar, o dată pe săptămână. De asemenea, toate autobuzele au fost dotate cu dezinfectanți.
Pe proprietatea Eaton, ACCESUL PERSOANELOR care nu au legătură cu activitatea societății A FOST INTERZIS, în timp ce pentru angajați au fost instituite măsuri de verificare a istoricului de interacțiuni, precum și a stării de sănătate, a explicat managerul Eaton Fărcașa, Pamela Pop.
Referitor la măsurile de dezinfecție, de trei ori pe săptămână are loc #dezinfecția totală a suprafețelor, în timp ce curtea exterioară se dezinfectează zilnic cu o soluție pe bază de clor, iar suprafețele cu risc mai mare de transmitere a infecției sunt dezinfectate suplimentar. Totodată, pentru toți angajații a fost asigurat accesul la dozatoare cu dezinfectanți.
Măsurile de termografiere au fost implementate din data de 2 aprilie și presupun MĂSURAREA TEMPERATURII CORPORALE a lucrătorilor, o dată pe schimb și, începând cu 22 aprilie și la intrarea în schimb, în acest scop fiind utilizate camere de termoviziune.
În incinta societății s-au luat măsuri de #limitare a interacțiunii dintre angajați, aceștia primind din partea angajatorului materiale de protecție personală, precum și vitamine pentru întărirea SISTEMULUI IMUNITAR.
În urma discuțiilor pe care le-am avut cu primarul comunei Fărcașa, Ioan Stegerean, dar și cu Pamela Pop, managerul societății comerciale Eaton Fărcașa, în calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș, am efectuat luni, 27 aprilie, o vizită la operatorul economic din Fărcașa, cu scopul de a vedea la fața locului măsurile de asigurare a securității și sănătății lucrătorilor. Aici am primit asigurări ferme că activitatea va fi reluată parțial, de mâine, iar angajații prezenți la muncă vor beneficia, în continuare, de toate măsurile de protecție.
În urma consultărilor avute cu dr. Rareș Pop, directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș, am decis testarea unor persoane din cadrul Eaton, contacți direcți ai persoanelor deja confirmate cu COVID-19.
Analizele vor fi prelucrate în cel mai scurt timp în LABORATORUL DE BIOLOGIE MOLECULARĂ din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare și, în funcție de rezultatul acestora, am speranța că normalitatea se va instala în cel mai scurt timp în Fărcașa.
Aș aprecia ca toți agenții economici din Maramureș să ia măsurile suplimentare de protecție pentru proprii angajați, așa cum este în cazul salariaților de la Eaton”, a spus Zetea.
Oamenii se pot testa/monitoriza si cu oximetru ,unii doctori afirma faptul ca nivelul de oxigen din sange scade mult pana cand pacientii ajung sa prezinte simptome si astfel ajung tarziu la doctor plus ca boala depistata devreme este mult mai usor de abordat .