Vezi VIDEO
La 27 mai 2014, este programata lansarea jocului Watch Dogs, dezvoltat de Ubisoft Montreal si publicat de Ubisoft. In ziua lansarii, titlul este disponibil pentru platformele Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 si Xbox One. Adeptii consolei Wii U vor trebui sa astepte pana spre finele anului. Va rula la rezolutia 900p pe PlayStation 4 si la 792p pe Xbox One. Pe PC, varianta Ultra este disponibila celor cu un sistem ce contine un procesor Intel Core i7-4770K si o placa video GeForce 780.
Jocul poate fi inscris in categoria actiune-aventura, jucatorul observandu-si personajul din perspectiva third-person. Firul narativ se desfasoara intr-o varianta imaginata si modificata a orasului Chicago, Illinois.
Numele protagonistului este Aiden Pearce, un hacker genial, care urmareste, in principal, sa afle adevarul despre moartea nepoatei sale. Totusi, jocul ofera posibilitatea rezolvarii si a unor misiuni secundare, fara legatura directa cu subiectul central. Pearce poate accesa diverse aparate electronice conectate la sistemul central de operare al orasului, care, la randul sau, controleaza aproape fiecare sistem tehnologic al orasului. Pentru aceasta, se foloseste de propriul smartphone, dotat cu numeroase aplicatii in acest sens, impartite in doua categorii: ”profile” si ”preventia criminalitatii”. Primele ii dau posibilitatea lui Pearce de a obtine informatii despre oricare cetatean din oras, celelalte il instiinteaza cand o infractiune are loc in vecinatatea sa. Cu ajutorul aceleiasi tehnologii informatice, jucatorul mai poate modifica mediul inconjurator dupa propriul plac, schimband, de exemplu, culoarea semaforului, controland rutele mijloacelor de transport in comun sau poate accesa camerele de supraveghere.
Pentru atingerea obiectivelor, care presupun descoperirea celor care se folosesc de sistemul de operare la care este conectat intregul oras, jucatorul are la dispozitie, pe langa echipamentele informatice de ultima generatie, elemente de stealth, o mecanica bine pusa la punct de folosire a obiectelor din joc pentru camuflare si procedee de parkour. Toate acestea pot fi combinate pentru a crea efecte dintre cele mai diverse, precum eliminarea adversarilor, crearea de diversiuni sau furisarea in locatii interzise.
Conform lui Jonathan Morin, directorul de creatie al jocului, campania single-player va dura peste 30 de ore de gameplay. Watch Dogs vine si cu multiplayer, in care gamerii isi pot testa, intre ei, abilitatile de hackeri virtuali, dar chiar si aptitudinile de piloti auto.
Lucrul la Watch Dogs a inceput in 2009, cei de la Ubisoft realizand un nou motor grafic numit ”Disrupt”. Pentru ca activitatile de hacking din joc sa fie cat mai convingatoare, dezvoltatorii au lucrat impreuna cu rusii de la Kasperky Lab, firma specializata in protectia on-line. Titlul a fost anuntat oficial in iunie 2012, in cadrul Electronic Entertainment Expo, moment in care a fost prezentat si primul trailer. Cu acel prilej, Watch Dogs a primit peste 83 de premii si nominalizari in cadrul E3 2012, obtinand, printre altele, Premiul criticii pentru grafica si cel pentru inovatie.
Pentru a incuraja pre-comenzile, Ubisoft a oferit variante speciale ale jocului, precum ”Editia Dedsec”, ce include o cutie speciala, o harta a orasului digital si o figurina a protagonistului.
Studioul Ubisoft Montreal a mai produs, din 2009 pana in prezent, titluri precum: James Cameron’s Avatar: The Game (2009), Prince of Persia: The Forgotten Sands (2010), Assassin’s Creed III (2012), Far Cry 3 (2013), Assassin’s Creed IV: Black Flag (2013). Pentru anul in curs are in pregatire, printre altele, Assassin’s Creed Unity si Far Cry 4.
Sursa: Agerpres