Faptul de a-i ajuta pe altii este benefic pentru propria sanatate mintala, semnaleaza Fundatia Mental Health, potrivit careia voluntariatul poate reduce stresul si poate imbunatati starea sufleteasca, stima de sine si starea de fericire, relateaza duminica Europa Press. Faptul de a-i ajuta pe altii contribuie la schimbari fiziologice pozitive asociate fericirii, conduce la un stil de viata mai activ, distrage de la propriile probleme, imbunatateste stima de sine, dupa cum semnaleaza aceasta organizatie britanica pe site-ul sau.
Totodata, reduce singuratatea si izolarea, mareste increderea, controlul, fericirea si optimismul. Beneficiile faptului de a-i ajuta pe altii pot dura mult, oferind o „banca” de amintiri placute ce pot fi rememorate in viitor.
Pe de alta parte, faptul de a-i ajuta pe altii contribuie la reducerea stresului. Emotiile pozitive reduc stresul si intaresc sistemul imunitar si, in acest fel, protejeaza impotriva bolilor. Totodata, contribuie la diminuarea emotiilor negative.
Furia, agresivitatea sau ostilitatea au un impact negativ asupra mintii si corpului. Participarea la orice tip de acte de generozitate poate ajuta la diminuarea acestor sentimente si la stabilizarea sanatatii globale. In plus, ar putea prelungi viata. Studiile efectuate asupra unor oameni in varsta arata ca aceia care ii sprijina pe altii traiesc mai mult decat cei care nu fac acest lucru.
Sursa: Agerpres