Faptele comise de senatorul Țâgârlaș nu mai miră pe nimeni cu nimic. Ne-am obișnuit s-o dea de gard. Mai des, mai rar, dar rigiditatea și grosolănia cu care ne-a obișnuit, se pare că-i sunt fatale într-o scenă politică în curs de „curățare”. În ultimele luni, au existat câteva exemple prin care înalți demnitari, oameni de putere, au fost trași la răspundere pentru faptele lor, ceea ce este îmbucurător pentru toți cei care tânjim la o mai bună funcționare a statului.
Ion Teleanu, într-un articol pentru Puterea.ro, a adus la cunoștință o nouă faptă „eroică” realizată de Țâgârlaș. Acesta face o comparație dovedită între președintele Comisiei Juridice a Senatului României și personajul conturat de Ion Luca Caragiale din „O scrisoare pierdută” – Ghiță Pristanda.
„Disperat după imagine, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări, senatorul PNL de Maramureș, Cristian-Augustin Niculescu-Țâgârlaș, a încercat săptămâna trecută să-și păcălească colegii cu un proiect de lege reîncălzit de nenumărate ori, privind publicitatea explicită pentru produsele din tutun şi pentru ţigări electronice de tip Vape sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit.
Senatorul Țâgârlaș pe urmele lui Pristanda: 5+2=13
Numai că la ședința prezidată ca președinte de senatorul Cristian-Augustin, Niculescu-Țâgârlaș abia a reușit cvorumul, adică de șapte senatori din 13, dintre care cinci au fost în sală și doi au participat online. Dar, surpriză! Senatorul de Maramureș a anunțat că amendamentele la proiectul său au fost adoptate cu 13 voturi, adică au votat și cei șase care au absentat. Practic, senatorul Țâgârlaș a numărat voturile la „paușal”, pe partide: PNL plus USR fac șapte „pentru” amendamentele lui, pe care de fapt nu le citise nimeni, și PSD plus AUR fac șase, „contra”, ignorând total UDMR și cerințele acesteia.” – arată autorul articolului „Cine e noul Ghiță Pristanda din Parlamentul României.”
Pentru a aminti puțin de stilul deosebit în care număra voturile Pristanda, redăm: „- Două la primărie, optspce, patru la școli, douăzeci și patru, două la catrindală la Sf. Niculae, treizeci…/- Le-ai mai numărat o dată pe toate astea și aduni rău…–Doamne păzește, coane Fănică, să trăiți, patruzeci și patru, în cap… patruzeci și patru…”.