Hala agroalimentara din Piata Garii Baia Mare, construita la standarde europene, si-a deschis usile pentru producatori, insa majoritatea oamenilor prefera vechiul spatiu, care nu le ofera prea multe conditii. Foarte multi producatori evita sa vanda in noua hala, deoarece cred ca isi vor pierde clientii.
Din zecile de mese care sunt in hala, doar doua sunt ocupate de catre producatori. Desi putini, acestia sunt foarte multumiti de conditii si increzatori ca si altii le vor urma exemplul. Cei care vand in hala trebuie sa plateasca 4 lei chirie pentru masa, pe zi, pentru legume si fructe, sau 6 lei, daca vand produse din carne. Pentru spatiul de depozitare a produselor cu volum se plateste 1 leu, iar pentru un utilaj frigorific 6 lei pe zi. Se pot face si abonamente pe o luna, pentru un mp platindu-se 100 lei.
Titlu din ziar:
De teama ca vor ramane fara clienti, taranii continua sa isi vanda marfa in conditii insalubre
Hala agroalimentara din Piata Garii e pustie
Revista presei din Baia Mare – 14 iulie 2008. Glasul Maramuresului
Sursa: Iulia Man
În Regatul Maramureșului există o triplă alianță! Este clar! Totul este negociat și împărțit! S-au aruncat zarurile și noua ordine...
Citeste mai mult