Vezi VIDEO
Ateneul Roman a gazduit miercuri, 18 martie, un eveniment de exceptie. Este vorba despre Hope Concert 2015, noua denumire a galei Twin Art, un eveniment cultural major, deja consacrat, al fundatiei Hope and Homes for Children (HHC) Romania.
Evenimentul, organizat in beneficiul copiilor vulnerabili asistati de fundatia HHC Romania, a propus invitatilor, imbinarea artelor intr-un spectacol unitar, cu un mesaj special: “Arta, in toate formele ei, vine in sprijinul nemijlocit al copiilor dezavantajati. Cu alte cuvinte: Arta pentru speranta si o casa si o familie pentru fiecare copil”.
Cei peste 700 de participanti au trait o seara de spectacol extraordinara alaturi de violoncelistul Marin Cazacu, pianistul Andrei Licaret, ansamblul Violoncellissimo, duo-ul de jazz Mircea Tiberian si Nadia Trohin, percutionistul Zoli Toth, actrita Ana Pepine si soprana Irina Iordachescu. Un performance special de Street Art a fost oferit live si in premiera de cei de la Sweet Damage Crew.
“Ieri seara, la Ateneul Roman a avut loc Concertul Sperantei, organizat de Hope and Homes for Children Romania de trei ani incoace. E o ocazie cu care noi aducem in atentia mediatica problemele legate de copiii aflati in cele mai vulnerabile situatii, de parintii aflati in cele mai critice stari de saracie din comunitati izolate sau marginalizate. Am avut onoarea ca la eveniment sa participe si presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, care a transmis un mesaj cum nu se putea mai potrivit, legat de misiunea eradicarii institutionalizarii ca forma de protectie a copilului in Romania, precum si dorinta de a fi martor la realizarea unui sistem de protectie bazat pe familie si nu pe institutii”, a declarat Stefan Darabus, presedinte HHC Romania.
La eveniment a luat parte si Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, in calitate de prieten al celor de la HHC Romania si de sustinator activ al proiectelor organizatiei. Gazda serii a fost jurnalista Amalia Enache.
Hope and Homes for Children Romania activeaza in tara noastra din 1998, timp in care a contribuit direct la inchiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din intreaga tara. Prin serviciile dezvoltate de HHC Romania, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut, in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, ce le permit o viata apropiata de normalitate.
Prin eforturile HHC Romania si ale partenerilor sai, 5.651 de copii au fost scosi din institutii, 20.954 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 708 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta si peste 6.500 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de HHC Romania.
Sursa: Tania Purcaru