Romanii au folosit anul trecut, in medie, putin peste un tub de pasta de dinti, cu o crestere usoara datorata mediului rural, iar cei din mediul urban schimba periuta o singura data la doi ani, potrivit unui studiu prezentat cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii Orale.
Cel mai recent studiu de piata arata ca, si in 2013, romanii au folosit, in medie, putin peste un tub de pasta de dinti, Romania fiind in continuare mult sub media europeana, la acest capitol.
Totusi, anul trecut, consumul mediu de pasta de dinti la nivel national a inregistrat o crestere usoara, influentata de faptul ca, in mediul rural, acesta aproape s-a dublat, in timp ce in urban a scazut usor. Astfel, s-a estimat ca populatia rurala foloseste un tub de pasta de dinti la trei ani – fata de sase ani, conform studiilor anterioare -, insa, la nivel urban, consumul a coborat la numai un tub si jumatate pe an in 2013, fata de doua tuburi in 2012, arata studiul „Zambeste Romania”, prezentat joi de GSK.
Pe de alta parte, studiile de piata arata ca romanii folosesc, in medie, aceeasi periuta de dinti timp de doi ani. In mediul rural, oamenii isi schimba periuta de dinti o data la 10 ani, mai des in comparatie cu datele Nielsen de anul trecut, ce aratau o perioada de folosire de doua ori mai indelungata.
La nivel urban, populatia foloseste acum aceeasi periuta de dinti timp de doi ani, perioada fiind mai mare mai mult decat cea estimata in studiile anterioare, care era de un an si jumatate.
Prin comparatie, 77% dintre germani isi schimba periuta cel putin o data la trei luni. Studiul GSK indica, in continuare, o igiena orala precara a populatiei, desi romanii sustin ca respecta regulile elementare de igiena dentara, declarand ca isi periaza dintii de doua ori pe zi.
Sursa: Agerpres