Elevii din învățământul preuniversitar beneficiază de mai multe categorii de burse în anul școlar 2018-2019, banii provenind din bugetul de stat.
Bursele școlare sunt acordate elevilor în anul școlar 2018-2019 ca o formă de sprijin material, vizând atât protecţia socială, cât şi stimularea elevilor care obţin rezultate foarte bune la învăţătură şi disciplină.
Care sunt bursele școlare acordate în anul 2018-2019:
– burse sociale sau burse de ajutor social
– burse de studiu
– burse de merit
– burse de performanță.
Bursa socială 2018 se acordă elevilor, la cerere, în funcţie de situaţia materială a familiei sau a susţinătorilor legali.
Bursa de ajutor social 2018 se acordă la începutul anului şcolar şi este revizuită semestrial, în funcţie de modificările intervenite în veniturile nete lunare ale familiei. Pot păstra bursa elevii promovaţi şi cu nota 10 la purtare.
Bursa socială 2018 se acordă următoarelor categorii de elevi înscriși la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat:
– elevi proveniţi din familii care îndeplinesc în mod cumulat următoarele condiţii:
1. nu realizează un venit net mediu lunar, pe ultimele 12 luni, pe membru de familie, mai mare de 50% din salariul minim net pe economie, respectiv 1900 de lei.
2. nu deţin terenuri agricole cu o suprafaţă mai mare de 20.000 mp, în zonele colinare şi de şes, şi de 40.000 mp, în zonele montane.
– elevi orfani de ambii părinți
– elevi bolnavi de: TBC şi care se află în evidenţa dispensarelor şcolare, ori bolnavi de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbţie grave, insuficienţe renale cronice, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice,
– elevi infectaţi cu virusul HIV ori bolnavi de SIDA
– elevi care suferă de poliartrită juvenilă, spondilită anchilozantă ori reumatism articular, handicap locomotor
Acordarea burselor sociale 2018 din motive medicale se face pe baza certificatului eliberat de medicul specialist și avizat de medicul de familie/medicul de la cabinetul școlar.
– elevi din mediul rural, care sunt şcolarizaţi într-o altă localitate, întrucât nu au posibilitatea să studieze într-o unitate de învățământ din localitatea de domiciliu
Acte necesare AICI