Vremea a fost apropiată miercuri de normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros și izolat la munte a nins slab. Cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 2 l/mp, la Vf. Iezer. Vântul a suflat slab la moderat, cu intensificări în zona montană înalta cu viteze de până la 72 km/h, la Vf Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 2 grade la Tg. Lăpuș, Ocna Șugatag și 4 grade la Baia Mare. Cel mai rece a fost noaptea trecută la Cavnic -3 grade și în Pasul Gutâi -4 grade.
Stratul de zăpadă este prezent îndeosebi în zona de munte și măsura, aseară, până la 44 cm la Vf. Iezer. La primele ore ale dimineții temperatura aerului era cuprinsă între -2 grade la Ocna Șugatag și 1 grad la Baia Mare.
Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și umed. Cerul este acoperit. Vizibilitatea este redusă de ceață în trafic, sub 100 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km 165 și km 175. Fulguieste pe Dealul Hera, Dealul Huta-Certeze, Dealul Ştefăniţei și în Pasul Prislop, ninge pe Dealul Pietriș. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 16 utilaje și împrăștiat 59 tone de material antiderapant.
Toate localitățile sunt alimentate cu energie electrică. Nivelurile și debitele cursurilor de apă au fost în scădere. Temperaturile negative au favorizat formarea de gheață la malurile râului Ruscova. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.
Stratul de zăpadă măsoară: 82 cm la Cavnic, 62 cm la Băiuţ, 61 cm în Pasul Gutâi, 58 cm la Firiza, 45 cm la Vf. Iezer, 30 cm la Luhei, 27 cm la Ruscova, 23 cm în Baia Borșa, 21 cm la Coroieni, 18 cm în Poiana Borșa, 9 cm la Târgu Lăpuș.
Se menține avertizarea producerii de avalanșă în Munții Maramureșului (risc mare, grad 4 la peste 1800 de metri). La peste 1800 m, stratul depus în ultimele două zile este format din zăpadă pulverizată, în medie de 10-20 cm grosime, iar în zonele adăpostite sunt depozite însemnate de zăpadă. Vântul intens a determinat formarea plăcilor pe majoritatea versanților, cu aderența mică la crustele de gheață de la suprafaţa stratului mai vechi, astfel încât la supraîncărcări pot alunecă, declanșând avalanșe pe pantele mai înclinate. Și la altitudini mai mici de 1800 m există un strat de zăpadă proaspătă ce are pe alocuri 10-15 cm, strat depus peste zăpadă veche îngheţată, care poate constitui pat de alunecare pentru avalanșe spontane sau provocate accidental de către turiști sau schiori. În acest context, atragem atenția amatorilor de drumeții montane și celor care practică sporturi de iarnă să ține cont de sfaturile salvamontiștilor și jandarmilor montani.
Vremea se menține astăzi în județ apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros ziua, variabil noaptea. Pe arii restrânse, la munte va ninge și izolat în rest vor fi precipitații slabe mixte.Vântul va suflă slab la moderat cu unele intensificări mai ales pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 6 grade, iar cele minime între -3 și 0 grade.
Mâine, 15 februarie a.c., prognoza meteorologică prevede că vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, la senin. Vântul va suflă în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 8 grade, iar cele minime între -5 și -1 grad.