Un nou sortiment de bere, denumit Celest Jewel, include in reteta sa de preparare o anumita cantitate de praf lunar si a fost lansat pe piata de o companie americana cu scopul de a celebra echinoctiul de toamna din acest an. Noul tip de bere a fost creat de compania Dogfish Head din statul american Delaware, in colaborare cu ILC Dover, o alta companie locala, renumita pentru faptul ca a creat costumele purtate de astronautii americani in timpul misiunilor din seria „Apollo”, informeaza dailymail.co.uk.
Potrivit creatorilor sai, Celest Jewel are o aroma de „malt cleios, paine prajita, caramel fin” si „un usor gust de ierburi amarui”. Praful lunar contine in principal minerale si sare, ajutand procesul de fermentare a drojdiei, oferind totodata „o aroma telurica subtila, dar complexa”.
Berea Celest Jewel are o concentratie de alcool de 5%.
Cutiile cu bere sunt comercializate alaturi de o serie de suporturi fabricate dintr-un material folosit la confectionarea costumelor de astronauti. Invelisul extern al acestor suporturi include un tip de tesatura alba deosebit de rezistenta (Gore-Tex), iar invelisul interior este protejat printr-o alta tesatura rezistenta, confectionata din Nomex si Kevlar.
Culoarea acestora limiteaza absorbtia de energie solara. Tesatura Nomex asigura protectia ignifuga, iar stratul de Kevlar previne desirarea tesaturii. Toate materialele folosite la fabricarea acestor suporturi rezista la conditiile vitrege din spatiu – temperaturi care oscileaza intre +156 grade Celsius si -156 grade Celsius -, impactul cu un micrometeorit care se deplaseaza cu viteza de 18 kilometri pe secunda, radiatii solare si vidul cosmic.
Berea Celest Jewel este comercializata deocamdata doar in Statele Unite, fiind inclusa in meniul barului pe care compania Dogfish Head il detine in localitatea Rehoboth Beach din Delaware.
Aceeasi companie a creat in trecut si alte sortimente insolite, precum Chicha – pe baza de porumb si saliva -, Midas Touch – care include sedimente gasite in vasele cu bauturi descoperite in mormantul regelui Midas, gasit pe teritoriul actual al Turciei -, dar si Chateau Jiahu – continand ingrediente asemanatoare acelora dintr-o bautura veche de 9.000 de ani, gasita langa un dig din China.
Sursa: Mediafax