Vremea a fost caldă vineri, 1 februarie, pentru această perioadă. Cerul a fost temporar noros. Izolat s-au semnalat precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie La munte a nins, cantitatea maximă de precipitații înregistrată fiind de 0.6 l/mp, la Firiza. Vântul a suflat slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înalta a de până la 65 km/h, la Vf. Iezer. Temperatura maximă a fost cuprinsă între 5 grade la Ocna Șugatag, Baia Mare, Târgu Lăpuș și 7 grade la Sighetu Marmației. Pe arii restrânse s-a semnalat ceață. Cel mai rece a fost noaptea trecută la Cavnic, -2 grade. Stratul de zăpadă măsura, aseară, până la 58 cm la Baraj Firiza.
La primele ore ale dimineții temperatura aerului avea valoarea cuprinsă între 0 grade la Ocna Șugatag și Vișeu de Sus, 1 grad la Târgu Lăpuș și Sighetu Marmației și 5 grade în Baia Mare.
Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și umed. Cerul este acoperit, vizibilitatea bună în trafic. Angajații secției au intervenit cu trei utilaje și au împrăștiat 16,5 tone sare și 50 litri de clorură de calciu.
Nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrică a localităţilor.
Nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ au fost în scădere. Nu au fost semnalate probleme deosebite pe cursuri. Nu este atinsă cota de atenție pe râuri. Exploatarea amenajării hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță, conform regulamentului.
Stratul de zăpadă măsoară: 78 cm la Baiut, 77 cm la Firiza, 76 cm în Pasul Gutâi, 55 cm la Luhei, 50 cm la Coroieni, 41 cm la Vf. Iezer și Ruscova, 35 cm pe Valea Vișeului, 34 cm în Baia Borșa 32 cm la Grosii Tiblesului și Poiana Borșa, 30 cm pe Valea Vaserului, 28 cm la Mara și Răzoare, 25 cm la Târgu Lăpuș, 22 cm la Vadu Izei, 20 cm la Sacel, 18 cm la Sighetu Marmației 16 cm la Ocna Șugatag, 14 cm în Baia Mare.
Valori ale temperaturii aerului la această oră: 2 grade la Cavnic și Târgu Lăpuș, 3 grade la Vf. Iezer, Sighetu Marmației, Vișeu de Sus și Borșa, 7 grade în Baia Mare și la Ocna Șugatag.
Se menține pericolul producerii de avalanșă în Munții Maramureșului și Munții Gutâi. La peste 1800 m pe fondul încălzirii accentuate a vremii și a insolației, zăpada se va umezi puternic în partea superioară și se va topi, iar apă rezultată se va acumula în pelicule deasupra straturilor mai dure din interior, pelicule peste care, spontan, straturile instabile din partea superioară a stratului pot alunecă.
În locurile adăpostite sunt depozite însemnate de zăpadă iar aici riscul este crescut. Chiar și la supraîncărcări slabe se pot declanșa avalanșe de dimensiuni mici sau medii. Sub 1800 m, temperaturile diurne vor crește semnificativ, și vor determina umezirea și topirea accelerată a stratului, ducând pe anumite pante la declanșarea unor avalanșe spontane. Pe pantele mai înclinate și pe văi, unde sunt prezente acumulări însemnate de zăpadă, se vor declanșa spontan curgeri sau avalanșe de dimensiuni mici sau medii, riscul fiind amplificat la supraîncărcări oricât de slabe.
Vremea se va încălzi astăzi în județ față de zilele precedente, îndeosebi în zonele de deal și de munte. Cerul va fi temporar noros. Local în zonele joase se va semnala ceață, posibil însoțită de burniţă sau ploi slabe. Vântul va suflă slab la moderat, cu intensificări îndeosebi în zona montană înalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 11 grade, iar cele minime între 1 și 5 grade.
Duminică, 3 februarie, prognoza meteorologică prevede că vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioada, îndeosebi în zonele de deal și de munte. Cerul va fi temporar noros. Pe arii restrânse, în zonele joase, se va semnala ceață, posibil însoțită de burniță sau ploi slabe. Vântul va suflă slab la moderat, cu intensificări îndeosebi în zona montană înalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 15 grade, iar cele minime între 1 și 4 grade.