Deodorantele erau folosite in Egiptul antic. Potrivit New York Times, egiptenii au inventat baile parfumate si aveau obiceiul sa isi dea cu parfum la subrat.
Nu transpiratia miroase urat. De fapt, este aproape inodora, scrie 7sur7.be. Mirosul provine de la bacteriile prezente in transpiratie. Deodorantul este anti-bacterian, eliminand astfel mirosul chiar inainte sa se simta.
Cu timpul, o persoana poate deveni imuna la anti-perspirant. Corpul se adapteaza la deodorante, gasind un mijloc – nu se stie care – sa se imunizeze impotriva eficientei acestora. Asa incat deodorantul trebuie schimbat periodic.
Distinctia intre deodorante pentru femei si pentru barbati este doar o chestiune de marketing. De fapt, acelasi ingredient activ este prezent in aceeasi proportie in deodorantele destinate celor doua sexe. Sunt diferite doar ambalajul si parfumul.
Nu toti au nevoie de deodorant. Majoritatea oamenilor miros mai putin urat decat cred, iar unii nu miros chiar deloc. Cine poate renunta la deodorant zece zile, poate afla care ii este adevaratul miros corporal.
Nimeni, nici chiar producatorii de deodorante, nu stiu de la ce provin petele galbene de la subrat. Principala teorie este ca deodorantele reactioneaza cu transpiratia.
Sursa: Agerpres