Inspectoratul General pentru Imigrări organizează, etapizat, concursuri pentru ocuparea a 100 de posturi vacante, prin încadrare directă şi trecere în corpul ofiţerilor a agenţilor cu studii superioare.
Viitorii ofiţeri, agenţi şi personal contractual îşi vor desfăşura activitatea în cadrul aparatului central al IGI şi structurile subordonate pe linie de azil şi migraţie, în domenii de activitate precum: migraţie, integrare, medical, psihologic, resurse umane, comunicaţii şi informatică, administrativ, logistic, secretariat, relaţii internaţionale, financiar, control, implementare programe, informare şi relaţii publice, planificare misiuni, analize de risc etc.
Astfel, începând cu data de 28 ianuarie, debutează o primă etapă de concursuri fiind demarată procedura de ocupare a 35 de posturi vacante, 17 ofiţeri şi 18 agenţi, 10 funcţii prin trecere în corpul ofiţerilor a agenţilor cu studii superioare şi 25 de funcţii prin încadrare directă.
Posturile propuse, în această etapă, sunt distribuite structurilor din municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Arad, Suceava, Timiş, Galaţi, Harghita, Vrancea şi Covasna.
Înscrierile se fac la sediul central al Inspectoratului General pentru Imigrări, iar la concurs se pot înscrie persoanele care îndeplinesc condiţiile legale, criteriile specifice şi condiţiile de ocupare prevăzute în fişa postului.
Anunţurile de recrutare pot fi accesate pe site-ul oficial al Inspectoratului General pentru Imigrări la adresa www.igi.mai.gov.ro, secţiunea „Carieră” şi la avizierul instituţiei. Tot aici puteţi găsi detalii despre depunerea cererilor şi perioada de înscriere.
Informaţii suplimentare privind modalităţile de înscriere şi participare la concurs, condiţiile de recrutare, probele de examen, criteriile de departajare şi alte date importante pentru desfăşurarea în bune condiţii a recrutării şi încadrării candidaţilor pot fi obţinute de la structura de resurse umane a Inspectoratului General pentru Imigrări la numărul de telefon 021/4107513 şi interiorul prevăzut în anunţ.
Posturile au fost alocate în urma unei analize privind necesităţile operative şi de suport, de la nivelul structurilor centrale şi teritoriale. Totodată, s-a avut în vedere obiectivul de creştere a gradului de siguranţă a cetăţeanului şi a capacităţii de acţiune la nivelul structurilor teritoriale, prioritatea în combaterea migraţiei ilegale şi facilitarea accesului persoanelor la procedura de azil şi programele de integrare.