Documente obţinute de Daily Mail confirmă că regimul comunist de la Beijing a recoltat, cultivat şi testat coronaviruşi pe mamifere folosind fonduri acordate de administraţia Barack Obama.
De mai multe luni, Beijing-ul susţine că virusul Wuhan, cunoscut sub numele de SARS-COV2, ar fi provenit de pe o piaţă de animale vii din Wuhan.
În ciuda acestei variante oficiale, publicaţia The Lancet a atras atenţia că 30% dintre pacienţii iniţiali ai focarului nu aveau nicio legătură cu piaţa de animale vii din Wuhan, lucru care a lansat incertitudini semnificative cu privire la explicaţia Chinei.
Documentele obţinute de Mail on Sunday arată că Institutul de virologie din Wuhan a întreprins experimente de coronavirus pe mamifere, de asemenea, lilieci, beneficiind de susţinerea financiară a Institutul Naţional de Sănătate (SUA) pe vremea Administraţiei Obama.
La începutul apariţiei focarului din Wuhan, Danny Shoham, un expert israelian în război biologic, a făcut public faptul că regimul comunist de la Beijing are două laboratoare de virologie în Wuhan, dintre care unul de nivel 4 (maxim), unde se derulau programe de cercetare militare şi civile.
Rezultatele programului de cercetare finanţat de INS au fost publicate într-un studiu în 2017 numit „Descoperirea unui bazin bogat de gene de coronavirusuri asociate cu SARS de lilieci, aduce noi date despre originea coronavirusului SARS”.
„Lilieci într-o peşteră din Yunnan, China, au fost capturaţi şi li s-au prelevat eşantioane de SARS pentru experimente de laborator”, afirmă lucrarea.
„Toate procedurile de eşantionare au fost efectuate de veterinari cu aprobarea Comitetului de etică animală la Institutul de Virologie din Wuhan”.
„Probele de lilieci s-au efectuat de zece ori, din aprilie 2011 până în octombrie 2015, în anumite anotimpuri în habitatul lor natural, într-o singură locaţie (peşteră) din Kunming, provincia Yunnan, China. Liliecii au fost prinşi şi s-au recoltat probe prin tampon fecal“.
„Raportăm identificarea unui grup divers de coronaviruşi tip SARS – SARSr-cov- de lilieci într-o singură peşteră din Yunnan, China. Important, toate blocurile genomului SARS-cov, incluzând gena S extrem de variabilă, ORF8 şi ORF3, ar putea fi găsite în genomurile diferitelor tulpini SARSr-cov din această locaţie”.
Imediat după izbucnirea focarului din China, cercetători indieni au scanat noul genom de virus Wuhan şi au susţinut că au găsit o proteină-plic de HIV în vârfurile virusului Wuhan – porţiunea care permite lipirea de membrana celulară – şi care ar sugera fabricarea virusului în laborator. Echipa indiană şi-a retras lucrarea înainte de revizuire de către colegi, după presiunile enorme făcute de China.
Un articol din 2015 în publicaţia The Scientist sublinia preocupări ale oamenilor de ştiinţă occidentali în legătură cu proiectele de îmbunatăţire a capacităţilor coronaviruşilor, sau de creare a unui coronavirus în laborator, mulţi cerând un moratoriu în privinţa cercetării de coronavirusuri cu funcţii îmbunătăţite în S.U.A.
„Singurul motiv al acestor lucrări este crearea, într-un laborator, a unui risc suplimentar, ne-natural”, a declarat Richard Ebright, expert în biologie şi biosecuritate.
Acest lucru poate explica de ce, în 2015, Administraţia Obama şi Institutul Naţional pentru Sănătate, la vremea aceea sub conducerea Dr. Anthony Fauci, au impus moratoriul dar au externalizat proiectul către laboratorul de virologie din Wuhan, acordând 3,7 milioane USD în subvenţii cercetării ştiinţifice pentru un proiect care studia posibilitatea „câştigului de funcţie” – cu alte cuvinte posibilitatea obţinerii unui virus mai performant – pentru coronavirusuri de lilieci.
Dr. Anthony Fauci este acum unul dintre principalii membri ai grupului de lucru pentru lupta împotriva virusului Wuhan din partea Administraţiei Trump.
Dr. Fauci şi-a câştigat o bună parte din renume făcând cercetări asupra modului în care virusul HIV distruge sistemul imunitar.
Dr. Fauci a avertizat în 2017 că Donald Trump se va confrunta probabil cu un „focar surpriză”, mortal, în timpul preşedinţiei sale.
Congressman-ul Matt Gaetz şi-a exprimat „dezgustul” după ce a aflat de rolul Administraţiei SUA în finanţarea proiectului de cercetare a coronavirusurilor din China.
O anchetă a unui proeminent ONG american – Government Accountability Institute – sugera că în 2008, preşedintele Barack Obama ar fi fost sprijinit de numeroase donaţii venite din partea unor oameni având strânse legături cu regimul comunist chinez, în special printr-un om de afaceri pe nume Robert Roche, conectat cu lumea finanţelor din Shanghai.