Pentru a preveni producerea unor accidente de munca, agentii economici care isi desfasoara activitatea in industria chimica si lucreaza cu substante periculoase au invatat, astazi, 20 mai, cum sa acorde primul ajutor in caz de nevoie.
Cursurile de acordare a primului ajutor in cazul unor accidente de munca se desfasoara in cadrul unei campanii nationale, desfasurate la nivelul fiecarui Inspectorat Teritorial de Munca (ITM).
“Sunt prezentate necesitatile si obligatiile angajatorilor legate de persoanele desemnate in acordarea primului ajutor la nivel de societate. Sunt invitati medici de medicina a muncii, persoane desemnate in acordarea primului ajutor”, a mentionat Mircea Onea, purtator de cuvant al ITM Maramures.
Aceasta campanie are drept scop constientizarea angajatorului asupra instruirilor care nu trebuie sa fie pur formale, fiind prezentate chiar si tehnici si manevre de acordare a primului ajutor, dar si filmulete care arata consecintele producerii unui accident de munca.
“Consider ca este o campanie binevenita, pentru constientizarea riscului de contaminare, mai ales ca noi muncim in laboratoare chimice. Toate informatiile pe care le-am primit aici le voi transmite colegilor, fiind mai bine sa previi decat sa te confrunti direct cu un eveniment nedorit”, spune Istvan Fucs, reprezentant al Spitalului de Boli Dermato-Venerice din Baia Mare.
Reprezentantii ITM Maramures au precizat ca cele mai frecvente accidente de munca se produc in industria lemnului si in constructii, “unde muncesc si cele mai multe persoane necalificate”. In acest sens, a completat Mircea Onea, saptamana viitoare, se va organiza la Sighetu Marmatiei, un instructaj asemanator cu cel din Baia Mare, de data asta adresat celor isi desfasoara activitatea in constructii.
Sursa: Calin Dragomir