Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a făcut astăzi nominalizările pentru şefia marilor Pachete. Astfel, pentru şefia DNA, Predoiu îl propune pe Crin Bologa, actualul prim procuror al Pachetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, pentru şefia Parchetului General, propusă este Gabriela Scutea şi pentru şefia DIICOT propusă este Georgiana Hosu.
Scutea, propusă pentru Procuror General al României, de la Academia de Informaţii SRI, semnatara protocolului din 2009 şi notei Microsoft
Gabriela Scutea, aleasa lui Predoiu pentru funcţia de Procuror General, este procuror de la Parchetul Curţii de Apel Braşov, fosta adjunctă a Laurei Codruţa Kovesi când aceasta era şefa Parchetului General. A mai candidat de 2 ori pentru şefia Parchetului General. Fără rezultate profesionale remarcabile, fără dosare instrumentate, Scutea în interviu a încurcat chiar parchetele care au instrumentat diferite dosare dovedindu-şi neştiinţa . De-a lungul timpului, Gabriela Scutea semnat o notă de fundamentare în cazul Microsoft, a semnat protocolul cu SRI- PÎCCJ din 2009, participantă la protestele de la Bruxelles, tabăra #Rezist şi este absolventă a Colegiului Naţional al Academiei de Informaţii SRI.
Crin Nicu Bologa, propus pentru şefia DNA, de la “Bună dimineaţa, votca taie greaţa!”, uşuit de la şefia DNA Cluj
Crin Nicu Bologa este prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, fost procuror şef al DNA Cluj între 2005 şi 2008/tabăra Monica Macovei, Laura Coruţa Kovesi, înstărit, plecat din DNA în urma unor controverse, acuzat că a îngropat printr-un NUP un dosar al afaceristului Arpad Zoltan Paszkany. Fără rezultate profesionale remarcabile în instrumentare de dosare.
Surse judiciare arată că Crin Nicu Bologa, propusul pentru şefia DNA, impus şi susţinut la şefia DNA de nenumărate ori de Cristian Ban de la Secţia de procurori din CSM, are deja 2 note în DNA din momentul când a plecat de la şefia DNA Cluj, ca să nu fie revocat. Notele arată motivele şi controversele pentru care Crin Nicu Bologa a plecat de la şefia DNA în 2008 ca să nu fie revocat.
“Bună dimineaţa, votca taie greaţa!” Aşa şi-ar fi întâmpinat jovial şi spiritual dar spre disperarea colectivului, colegii de la DNA Cluj, din 2005 şi până în 2008, cât a stat la şefia instituţiei, Crin Nicu Bologa, şi a plecat invocând motive personale ca să nu fie revocat din funcţie, relatează surse din magistratură.
Bologa, prietenul lui Ban de petreceri, impus a treia oară la şefia DNA
Surse judiciare susţin că în ciuda nenumăratelor controverse şi probleme, procurorul Crin Nicu Bologa n-ar fi la prima tentativă să preia şefia DNA, fiind susţinut puternic de procurorul CSM, Cristian Ban, cu care este prieten, inclusiv de petreceri.
O primă tentativă de impunere a lui Bologa la şefia DNA ar fi fost în ianuarie 2019, după renunţarea la mandatul şefiei interimare a DNA de către Anca Jurma, iar a doua tentativă ar fi fost în luna iulie 2019, dar Secţia de procurori a CSM a renunţat să-l delege pe Bologa şef al DNA pentru că acesta şi-ar fi dorit mandat întreg.
Ca atare, susţinut tot de Secţia de procurori a CSM şi în special de procurorul Cristian Ban, Bologa s-a înscris acum pentru şefia DNA.
“Problemele” procurorului Bologa sunt însă multe şi nenumărate.
În 2005, a ajuns şef al DNA Cluj, venind de la Parchetul de pe lângă judecătoria Zalău şi fiind 6 ani procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. În 2018, după atâţia ani de magistratură, Bologa declara pentru ziarul Adevărul că cel mai greu caz pe care l-a instrumentat vreodată a fost o crimă petrecută în 2003, culmea, de numele său, fiind legat şi un alt dosar de omor, singurul cu autor necunoscut aflat în evidenţele Parchetului Sălaj, în care autorul nu a fost nici până astăzi prins.
Acuzat că a îngropat în DNA printr-un NUP un dosar al afaceristului Arpad Zoltan Pazkany, în urma unor suspiciuni privind documente falsificate şi în urma unor alte scandaluri cu fosta procuroare DNA, Elena Botezan, Crin Nicu Bologa, a plecat din DNA ca să nu fie revocat de la şefia DNA Cluj. De întors s-a întors la Parchetul din Sălaj, unde 1 an mai târziu a ajuns şef al Secţiei Judiciare, stând în acea funcţie până în 2013 când a devenit prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.
Continuarea AICI