Procedura insolventei in forma simplificata a societatii Romplumb Baia Mare a inceput oficial in 27 martie 2012 prin publicarea in BPI a incheierii civile. Administratorul judiciar al societatii baimarene a fost desemnat Casa de Insolventa Transilvania din Cluj-Napoca asupra careia Guvernul, prin cel mai inalt reprezentant – premierul Victor Ponta, a declansat un atac fara precedent, acuzand public lichidatorul din Cluj ca nu reprezinta corect interesele societatilor Fortus Iasi si Remin Baia Mare.
Dupa ce a fost lamurita eroarea “Remin” (Ponta a gresit, confundand Remin cu Romplumb – Remin are alti lichidatori, Pareto Grup si Pro Insolv, ambii din Baia Mare, iar primul-ministru a fost informat de ministrul delegat pentru Dialog Social, maramureseanul Liviu Marian Pop, despre problemele cauzate de lichidatorul clujean la societatea Romplumb), intr-o nota de informare a Guvernului, exista si explicatia cererii oficiale a ministrului Pop a verificarii de Corpul de Control al Primului-ministru a Casei de Insolventa Transilvania pentru cazul Romplumb Baia Mare.
“Supararea” guvernantilor e generata de refuzul lichidatorului de a inscrie AVAS in tabelul preliminar al creantelor Romplumb, dupa ce AVAS s-a inscris la masa credala cu o creanta de 79.300 lei, suma fiind prezentata ca “fonduri de restructurare – creanta APAPS”. In urma refuzului administratorului judiciar, AVAS a facut contestatie in instanta, termenul de judecata fiind in 2 octombrie 2012.
Sursa: Catalin Vischi