Aflata in concediu, prefecta i-a chemat acasa la ea pe reprezentantii mass-media locala, cum a facut-o in fiecare vara de la instalarea in functie. Cateva ceasuri s-a stat la o sueta in jurul ceanului si s-a pus tara la cale in peisajul inca ”nealterat” al Prelucilor, in catunul Intrerauri.
Ziaristi de la publicatiile Glasul Maramuresului, Informatia Zilei de Maramures, Graiul Maramuresului, Ora exacta, posturile de televiziune Cinemar, Orizont si Axa, si bineinteles harnicul purtator de cuvant al reprezentantul guvernului in teritoriu, Dan Buca, au raspuns invitatiei de la manca un gulas adevarat.
Gyongyike Bondi nu se lauda neaparat cu supa de gulas pe care o pregateste pentru ca singura recunoaste ca "intotdeauna iese altfel". Rezultatul muncii a fost gustos, pentru ca multi dintre ziaristi au cerut si a doua portie si poate ar fi cerut-o si pe a treia daca nu i-ar fi prins rusinea.
Reteta gulasului, spune prefecta, nu e complicata. Adica trebuie cartofi, zarzavaturi, carne, niste sunca, sare, piper, boia si multa rabdare. Supa trebuie sa fiarba trei ore, dar inainte mai trebuie aproape inca pe atat pentru ca trebuie curatati cartofii, apoi trebuie taiati, la fel si cu zarzavaturile…
Treaba multa, dar mai putin dificila pentru o gospodina, lucru pe care Gyongyike Bondi l-a dovedit jurnalistilor. Acestia din urma au demonstrat ca le-a placut, pentru ca nu au lasat nimic in farfurii cand s-au ridicat de la masa. Au lasat-o insa pe prefecta sa spele si un morman de vase, dar i-au promis ca la anul vor veni din nou la casuta din Intrerauri si vor face ei mancarea. Cei care se pricep, bineinteles…
Sursa: Meda Muntean