Vezi VIDEO
Cladirea istorica din curtea Liceului de Arte din Baia Mare va fi complet reabilitata, iar langa cladirea principala a scolii va fi construita inca o aripa, cu o sala de gimnastica si sali de curs la etaj. Scopul acestei investitii, ce va fi demarata de catre administratia publica locala in vara acestui an, este acela de a creat suficient de multe spatii incat activitatea scolara sa se desfasoare doar dimineata, iar elevii sa nu fie nevoiti sa mearga la cursuri si dupa-amiaza.
Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, a declarat ca investitia vine ca urmare a dorintei sale ca toate liceele baimarene sa aiba cursuri doar dimineata, iar actul educational sa se desfasoare in cladiri spatioase, primitoare si dotate conform standardelor europene.
„In contextul in care dorim ca toate liceele din municipiul Baia Mare sa aiba doar cursuri pe dimineata, am analizat aceasta posibilitate si pentru Liceul de Arte, o scoala strategica, importanta pentru municipiul Baia Mare, o scoala care a adus prestigiu orasului nostru. Am incercat sa gasim solutii de-a lungul timpului pentru a veni in sprijinul celor care conduc aceasta institutie de invatamant, in sprijinul parintilor, profesorilor si, bineinteles, al elevilor. Varianta pe care am decis-o si am ales-o impreuna cu profesorii, cu cei din conducere si Inspectoratul Scolar, dar a fost, in primul rand, o dorinta a mea, ca fost elev al acestui liceu, sa modernizam cladirea veche, acea cladire istorica din curtea Liceului de Arte, sa dam o functiune demisolului, dar si mansardei, astfel incat sa putem genera numarul de clase si pentru instrumente si pentru cursuri, in asa fel incat tot ceea ce inseamna functionarea acestei scoli sa se faca doar pe dimineata. In acelasi context, am decis si extinderea cladirii noi a liceului cu o sala de gimnastica, respectiv etajarea ei cu una sau doua sali de clasa”, a declarat Catalin Chereches.
Edilul baimarean a precizat ca lucrarile vor fi demarate in vacanta de vara si vor dura pana in toamna lui 2015, cand atat cladirea istorica, cat si noua aripa a scolii, vor fi complet functionale.
„Aceasta investitie va incepe in acest an, respectiv in vacanta de vara si, avand in vedere ca este vorba despre lucrari de consolidare a unei cladiri istorice, de lucrari de arhitectura destul de delicate, intreaga investitie va fi finalizata, iar cladirea va fi functionala la inceputul anului scolar 2015. Cred ca in acest fel putem sa asezam pe baze normale invatamantul la Liceul de Arte, putem sa avem, din punct de vedere al dotarilor si spatiilor, un liceul model, iar parintii, profesorii, dar mai ales elevii vor fi multumiti de conditiile pe care le au acolo”, a precizat Catalin Chereches.
In acest moment, in cladirea istorica din curtea Liceului de Arte sunt cateva sali destinate studiului instrumentelor muzicale, insuficiente insa pentru necesitatile scolii si a celor aproape 900 de elevi care invata in aceasta institutie.
Sursa: Tania Purcaru