O firma bucuresteana va realiza studiul de fezabilitate necesar proiectului de modernizare a Aeroportului International Baia Mare. Potrivit conducerii aerogarii, societatea va realiza planul pentru dezvoltare dupa ce a castigat licitatia publica cu un contract in valoare de aproximativ 25.500 de euro. Aeroportul International Baia Mare va fi modernizat dupa ce Guvernul a aprobat un memorandum pentru finantarea lucrarilor, suma alocata fiind de noua milioane de euro.
Dupa ce reprezentantii aerogarii baimarene au purtat discutii la Autoritatea Aeronautica si au reusit sa primeasca ghidul solicitantului, au urmat demersurile pentru achizitia publica privind realizarea studiului de fezabilitate necesar lucrarilor de modernizare. Aceasta a fost castigata de catre o firma din Bucuresti care a mai realizat studii de fezabilitate inclusiv pentru Aeroportul Targu Mures.
“Noi am solicitat in caietul de sarcini sa ne prezinte lucrari efectuate similar si la alte aeroporturi. Ne-am prezentat si am luat legatura inclusiv cu aeroportul din Targu Mures. Anul trecut, la sfarsitul anului, si anul acesta au finalizat studiul de fezabilitate pentru acest aeroport astfel ca, din punct de vedere al comisiei, firma a indeplinit toate conditiile si solicitarile facute de comisia numita de catre mine pentru aceasta achizitie publica”, a declarat Dorin Buda, directorul Aeroportului International Baia Mare.
La procedura de achizitie publica pentru realizarea studiului de fezabilitate care va sta la baza proiectului de modernizare a aeroportului s-au mai inscris doua firme in asociere.
“A mai fost si o asociere intre alte doua societati, unde pretul era echivalent, in apropiere, dar respectiva asociere de societati comerciale nu a indeplinit criteriile stabilite de catre comisie, in sensul ca nu a avut mai multe autorizatii si autorizari date de catre Autoritatea Aeronautica Bucuresti”, a mai adaugat Dorin Buda.
Potrivit caietului de sarcini, studiul de fezabilitate trebuie finalizat in 30 de zile si va cuprinde si lucrari care nu au fost prevazute in studiul initial. Este vorba despre devierea drumului comunal Bozanta Mare, regularizarea raului Baita, achizitia celor aproximativ opt hectare de teren, redimensionarea sistemului de balizaj precum si mutarea sistemului ILS. Toate aceste lucrari trebuie finalizate pana la data de 31 decembrie 2015.
Sursa: Simona Vasiac