În dimineața zilei de marți, 10 mai 2022, poliția a intervenit pe Aeroportul Internațional Satu Mare. Un pasager care și-a uitat portofelul în baia avionului a fost jefuit de un alt pasager.
Băimăreanul spune că suma de bani i-a fost sustrasă cât timp a fost la toaletă. Înainte de aterizare, bărbatul a observat că din portmoneu îi lipseşte suma de 950 lire sterline, scrie informatia-zilei.ro.
Acesta a anunţat personalul din avion, iar după aterizare, s-a adresat poliţiştilor de frontieră pentru a depune o plângere.
Membrii echipajului au chemat poliția, astfel că de la ora 11:00 ora la care a aterizat avionul pe Aeroportul Satu Mare, oamenii legii i-au percheziționat pe unii suspecți.
Într-un final, poliţiştii au identificat un suspect, un sătmărean. Suspectul şi-a recunoscut fapta, a înapoiat păgubitului suma de 950 de lire, iar acesta din urmă şi-a retras plângerea.
Panică pe cel mai mare aeroport din Israel, după ce pasagerii au primit fotografii amenințătoare: Zbor anulat chiar înainte de decolare
Comandantul unui zbor al AnadoluJet – o companie aeriană low-cost din Turcia – a oprit operațiunile de decolare de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, după ce pasagerii au primit brusc pe smartphone-uri imagini tulburătoare cu dezastre aeriene.
Comandantul unui zbor al AnadoluJet – o companie aeriană low-cost din Turcia – a oprit operațiunile de decolare de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, după ce pasagerii au primit brusc pe smartphone-uri imagini tulburătoare cu dezastre aeriene. Aeronava se afla în faza de „rulare” și urma să decoleze, dar copilotul a preferat să anuleze din motive de siguranță.
Pasagerii și membrii echipajului au fost scoși din avion, iar bagajele lor au fost inspectate din nou. Principalii suspecți în ceea ce pare a fi un atac al hackerilor au fost tineri israelieni, care au fost reținuți și interogați de poliție, iar zborul a fost întârziat cu aproape cinci ore, când s-a constatat că nu exista niciun pericol.
Avionul Boeing 737 al companiei AnadoluJet, cu 160 de persoane la bord, se îndrepta spre pista de decolare când pasagerii au alertat echipajul că au primit în același timp fotografii cu mai multe catastrofe aeriene; printre imagini se aflau cele ale zborului Turkish Airlines prăbușit în Olanda în 2009 și cele ale unui alt avion prăbușit în Statele Unite în 2013.
Site-ul israelian de știri Ynet a relatat că imaginile au fost partajate prin intermediul AirDrop, un serviciu Apple care permite utilizatorilor să trimită fișiere de pe un dispozitiv Apple pe distanțe scurte. De fapt, toate imaginile fuseseră primite de pe iPhone-uri.