Familia Jackson nu va obtine cele cateva sute de milioane de dolari pe care le solicitase de la compania AEG, pe care o acuzase de neglijenta, dar care a fost absolvita, miercuri, 2 octombrie, de un juriu californian, de orice responsabilitate pentru moartea cantaretului Michael Jackson, decedat in 2009. Dupa trei zile de deliberari, juriul alcatuit din 12 membri a anulat sperantele mamei si copiilor „regelui muzicii pop” in mai putin de zece minute, in fata unei sali de tribunal pe jumatate goala si in absenta principalului avocat al familiei Jackson, care participa la o intalnire in afara acelei sali, informeaza AFP.
Katherine Jackson, singura membra a familiei Jackson prezenta la Curtea Superioara din Los Angeles pentru a asista la citirea verdictului, a parasit Tribunalul in jurul orei locale 15.45 (22.45 GMT) fara sa rosteasca niciun cuvant, dar zambitoare, in ciuda refuzului juriului de a da curs cererilor ei.
Familia Jackson solicitase daune intre 900 milioane de dolari si 1,6 miliarde de dolari de la organizatorul ultimului turneu pe care megastarul ar fi trebuit sa il sustina, grupul AEG, pe care l-au acuzat ca a dat dovada de neglijenta atunci cand l-a angajat pe medicul Conrad Murray, condamnat in 2011 la o pedeapsa de patru ani de inchisoare pentru moartea cantaretului.
Aceasta suma era considerata „absurda” de AEG, care a spus ca nu l-a angajat niciodata pe doctorul Murray.
Avocatul familiei Jackson, Brian Panish, a lasat la latitudinea juriului determinarea despagubirilor de reclamat de la grupul AEG, pe baza sumelor pe care megastarul ar fi putut sa le obtina din ultimul sau turneu mondial, „This Is It Tour”, care urma sa includa o serie de 50 de concerte la sala O2 Arena din Londra, incepand din iulie 2009.
Pe parcursul unui proces-fluviu care s-a intins pe durata a cinci luni, acuzarea a dorit sa demonstreze fara incetare ca AEG, orbita de tentatia profiturilor uriase, a inchis ochii in fata dependentei de medicamente si a sanatatii subrede a cantaretului Michael Jackson. AEG a spus de fiecare data ca nu l-a angajat niciodata pe medicul Murray si ca grupul nu se face vinovat de faptele si gesturile acestuia.
Asupra acestui ultim punct, juriul a dat dreptate familiei Jackson, considerand ca medicul Murray a fost intr-adevar angajat de AEG. Insa, juriul a considerat ca medicul nu era incompetent pentru indeplinirea sarcinilor sale, excluzand astfel orice vina a grupului AEG.
Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009 la varsta de 50 de ani din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic pe care starul american il utiliza pe post de somnifer cu complicitatea medicului sau, in perioada in care artistul american se afla la Los Angeles si efectua repetitii intense pentru ultimul sau turneu din cariera, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit sa debuteze in iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.
Sursa: Mediafax