Angajatii sunt singurii care deplang inchiderea salii de cinema. Ei au insa si motive, pentru ca risca sa isi piarda locurile de munca. De altfel, in ultima perioada, ei au avut si rolul de spectatori, cumparand bilete pentru a permite rularea normala a filmelor.
Datorita situatiei financiare problematice a cinematografului, Baia Mare devine singurul oras din nordul tarii care ramane fara o asemenea institutie. Pentru ca profitul a fost aproape nul si pentru ca nu poate oferi incalzire spectatorilor, oricum putini, sala va fi inchisa temporar pana in 31 martie. Nu e sigur insa ca, dupa expirarea acestui termen, activitatea se va putea relua.
Angajatii salii de cinema au fost spectatori la propriul colaps
Molnar Elisabeta, coordonatoarea cinematografului Dacia, a explicat ca decizia a venit de la sefii din Bucuresti si ca, in total, la noua cinematografe neprofitabile din tara se inchid portile.
”Saptamana aceasta nu am avut niciun spectator. De la inceputul anului am avut in total doar 450 de spectatori. Au fost perioade foarte grele in care noi, angajatii, cumparam doua bilete, cat e obligatoriu pentru a putea emite filmul dupa programul normal.”
Coordonatoarea cinematografului nu vede o iesire din impas. In opinia ei, o solutie salvatoare ar fi privatizarea si modernizarea cinematografului, insa deocamdata normele privind aceasta procedura nu au aparut si nu se stie nimic concret. Prin urmare, pana la gasirea unei solutii viabile, cei cinci angajati vor intra in somaj tehnic si se vor ruga ca inchiderea temporara sa nu se transforme in una permanenta.
Sursa: Anamaria Stoia