Lăsatul Secului pentru postul Sfintei Marii se sărbătorește de creștini ortodocși duminică, 31 iulie. În această zi, credincioșii au voie să mănânce orice „de dulce”, marcând astfel ultima zi de dinaintea Postului Adormirii Maicii Domnului. Află ce tradiții și obiceiuri trebuie să respecți în această zi importantă.
STIRI CALDE
Un expert explică cele mai comune coșmaruri pe care orice persoană le-a avut măcar o dată: Ce înseamnă dacă visezi Ap…
Serviciile secrete italiene: Putin pune la cale destabilizarea Italiei înainte de alegeri. Mercenarii, Wagner implica…
Rusia se pregătește să se retragă din proiectul Stației Spațiale Internaționale
Secretul înălțimii lui Adrian Minune. Mama manelistului a făcut dezvăluiri complete
Boala care îți distruge oasele. Pacienții nu au simptome. „Poate fi extrem de periculoasă”
Cel mai simplu truc pentru a curăța oalele arse: folosiți ketchup
Riscul unui război nuclear este în creștere, spune un înalt oficial britanic. Ce mai pot face liderii lumii
Credincioșii încheie luna iulie cu mesele pline, bucurându-se de ultima zi în care pot mânca orice „de dulce”. Postul Adormirii Maicii Domnului începe pe 1 august și se încheie luni, 15 august.
Postul Adormirii Maicii Domnului este unul dintre cele patru posturi din timpul anului bisericesc și unul dintre cele mai importante posturi din calendarul ortodox. Astfel, credincioșii au grijă să respecte tradiții importante pentru a avea parte de un post ușor și binecuvântat.
Tradiții și obiceiuri la Lăsatul Secului
Tradiția spune că finii sunt cei care trebuie să meargă de Lăsatul Secului la nași pentru a cere iertare. Ulterior, după împăcare, toată lumea se așază la masă și se bucură de mâncarea „de dulce”.
De pe masă nu trebuie să lipsească plăcintele cu fructe și strugurii. Stafidele simbolizează sporul în casă, astfel că gospodinele nu uită să adauge acest ingredient în desert.