Una dintre cele mai surprinzătoare concurente din sezonul 8 „Chefi la cuțite” a fost Ileana Vlad, din Săliștea de Sus. Ea a pregătit cu multă migală și pricepere o zamă de bureți cum numai în Maramureș se face, sperând că va reuși să impresioneze chefii cu un preparat tradițional românesc.
Cu o imensă pasiune pentru bucătărie și pentru tot ce înseamnă obiceiuri și tradiții românești, Ileana Vlad a dezvăluit la emisiunea „Chefi la cuțite” detalii extrem de interesante despre maramureșeni și viața lor de zi cu zi.
„Am adus un pic de tradiție, chiar dacă acuma se fac mâncăruri de prin toate țările. Sper să le placă ce aducem noi. Eu fiind de la țară am decis să aduc totul de acasă, natural.
O să gătesc o zamă de bureți. O mâncare foarte veche, care se făcea la stână, o mâncau ciobanii, cu ce se găsea pe deal”, a dezvăluit concurenta, în timp ce a pregătit cu multă migală și pricepere o mâncare tradițională mai puțin cunoscută, dar extrem de gustoasă, cu lapte de oi, spumă de oi, pene de usturoi, bureți, cimbru de câmp și nu numai! E o mâncare veche de tot și noi așa o păstrăm”, a mai explicat femeia, mândră că pregătește o zamă cum numai maramureșenii știu să facă, obţinând trei cuţite din partea chefilor.
A1.ro