O masina Ferrari 250 SWB California, parte a colectiei Baillon si care i-a apartinut pentru scurt timp actorului francez Alain Delon, a fost vanduta, vineri, pentru 14,2 milioane de euro, fiind vedeta unei licitatii organizate de casa Artcurial in cadrul evenimentului Salon Rétromobile de la Paris.
Automobilul este unul dintre cele mai cautate si apreciate modele din istoria marcii italiene, iar masina vanduta vineri la Paris i-a apartinut pentru scurt timp, intre 1963 si 1965, actorului francez Alain Delon, in perioada in care acesta a jucat in filmul „Ghepardul/ Il gattopardo”, informeaza lepoint.fr.
De asemenea, acest automobil a fost detinut de Alain Delon in perioada in care acesta avea o relatia cu actrita Jane Fonda.
Masina sport, produsa in anul 1961, a fost descoperita intr-un garaj din California.
Cu putin timp inainte de licitatie, Alain Delon s-a aratat nemultumit de faptul ca numele sau a fost folosit „pentru a face sa creasca pretul masinii”.
Modelul 250 SWB California face parte din seria 250, cea mai apreciata gama din perioada de inceput a marcii italiene Ferrari, produsa in perioada 1953 -1964.
In cadrul aceleiasi licitatii organizate la Paris au mai fost vandute alte cateva masini, printre care un rar Maserati A6G 2000 Frua Gran Sport, evaluat la 800.000 de euro, descoperit in acelasi garaj cu masina lui Alain Delon, si care a fost cumparat pentru 1,72 de milioane de euro.
De asemenea, au mai fost vandute masini de epoca, unele mai putin cunoscute, precum un model Delaunay din 1932, evaluat la 6.000 de euro, care a obtinut de sapte ori aceasta suma (42.000 de euro), si un cabriolet Delahaye din 1948, vandut pentru 360.000 de dolari. De asemenea, un model Talbot Lago T26 Grand Sport SWB cu caroserie semnata de Saoutchik, din 1949, a fost vandut pentru 1,45 milioane de euro.
Nascut pe 8 noiembrie 1935 la Sceaux, in apropiere de Paris, Alain Delon, o legenda a cinematografiei franceze si europene, a jucat in peste 100 de filme intr-o cariera de 50 de ani, iar unele dintre aceste pelicule – „Rocco si fratii sai”, „Ghepardul”, „Laleaua neagra”, „Clanul sicilienilor” – sunt considerate veritabile capodopere ale celei de-a saptea arte.
Sursa: Mediafax