După cum se știe, maramureșeanul Liviu Pop Marian, fost ministru al Educației și al Dialogului Social, în mai multe guverne PSD, plagiator și autor al unor gafe publice intrate deja în folclorul ultimilor ani, a părăsit anul trecut formațiunea care l-a făcut politician, supărat nevoie mare că Zetea și Ciolacu i-au ciuntit locul de pe lista candidaților pentru un nou mandat la alegerile parlamentare din 2020, după ce filiala județeană l-a cocoțat, prin vot, în capul mesei.
Fostul sindicalist de frunte din învățământul local și național, a luat decizia să plece unde-o vedea cu ochii, numai să scape de Zetea și ai lui. Ca orice politician român, Pop, care a făcut o agoniseală respectabilă în cele două mandate de parlamentar, de ministru și în nu știm câte de șef la sindicate, s-a apucat de afaceri. Banii adunați trebuiau investiți, așa că s-a pus pe treabă, intrând în mai multe afaceri, mai cu seamă în Capitală, dar și în alte zone.
Firma pe care Liviu Pop a înființat-o ca unic acționar în 2018 se numește Familia Securice Business SRL. Conform declarației sale de avere, Pop a investit deja în firma sa 497.000 de lei sub formă de împrumut acordat în nume personal.
În iunie 2019, firma lui Pop a înființat, împreună cu altă firmă (Buquinta SRL), o societate comercială numită Godottino Plus SRL. Conform unui anunț public, Godottino Plus SRL solicită de la A.P.M. (Asociația pentru Protecția Mediului- n.r.) București obținerea autorizației de mediu pentru activitatea de restaurant amplasat în București, Splaiul Unirii nr. 165, clădirea TN Offices 2, parter.
Zilele trecute „doctorul” Liviu Marian Pop a fost numit de conducerea noului partid Alianța Pentru Patrie, în fruntea grupului de inițiativă care se ocupă cu constituirea organizației din Sectorul 1 al Capitalei. Nu ne îndoim că maramureșeanul nostru, specialist în datul din coate, va ajunge în conducerea centrală a APP, că vorba aia, are notorietate, e încă tânăr, 47 de ani, și sigur nu și-a încheiat cariera politică.
Ar fi mare păcat să se piardă în meandrele anonimatului, după ce cu atâta abnegație și inspirație a împodobit culegerea gafelor de exprimare cu câteva expresii memorabile, așa cum a făcut prin 2018, când a anunțat poporul care aștepta cu sufletul la gură o veste de la pacient că „operația la genunche a decurs bine”. Tot pe atunci, fostul profesor de matematică a lansat în direct teorema potrivit căreia „în unele cazuri, 12 este mai mare decât 16”. Încă nu și-a terminat demonstrația epocalei descoperiri, dar, din câte știm, lucrează de zor la ea, mai cu seamă când face totalul câștigurilor de la crâșma din București pe care o administrează.
Se știe că senatorul genunche a fost deposedat de titlul de doctor, după ce lucrarea care i-a adus râvnitul titlu s-a dovedit a fi un plagiat grosolan. Nici de data asta nu s-a împăcat cu soarta, așa că s-a înscris din nou la studii doctorale, de data asta la Universitatea „Babeș-Bolyai” la Facultatea de Psihologie și Științele Educației. Adică vrea sa devină doctor în Științe ale Educației. Și un tovarăș de nădejde în oastea de strânsură a camarazilor Dragnea și Ștefănescu.
Eu sunt din Galati si m-am maritat in Borsa Maramures intradevar acolo se vorbeste o limba romana amestecata cu maghiara si ucraineana .Eu am inteles ce vb oamenii locului dupa 2 ani!In viseu de sus Dnul Pop a zis genunche dar la 15 km distanta in Borsa se spune jerunche si jedete la degete …