Cu toate ca refacerea marcajelor rutiere din Baia Mare a inceput chiar din prima saptamana a lunii mai, iar la mijlocul lui iunie autoritatile sperau lucrarile sa fie incheiate, din cauza ploii care cade neincetat in municipiu de cateva saptamani, acestea au fost blocate. Ca o noutate, anul acesta marcajele de pe unele strazi vor fi realizate cu o pasta speciala, care are o rezistenta mult mai indelungata decat vopseaua care se foloseste in mod normal.
Pana in momentul de fata, au fost refacute marcajele rutiere de pe circa 30 – 40% din strazile din Baia Mare. Desi anul acesta lucrarile au inceput mai devreme decat in alti ani, acestea se vor incheia mai tarziu, din cauza ploii care le-au stricat planurile celor de la Serviciul Public Ambient Urban.
„Anul acesta ne-am miscat destul de repede, de la inceputul lunii mai am inceput lucrarile si dupa cat de bine au mers treburile in prima saptamana am sperat ca pana la mijlocul lunii iunie sa fi terminat marcarea tuturor strazilor din oras. Din pacate, au venit ploile si ne-au dat peste cap tot programul de marcare si suntem in intarziere din acest punct de vedere. Cand timpul ne va permite, vom relua aceste lucrari”, a spus Vasile Barbul, directorul Directiei Servicii Publice din cadrul Primariei Baia Mare.
Anumite strazi si intersectii din oras urmeaza anul acesta sa fie marcate cu o pasta speciala, care desi costa mai mult decat vopseaua obisnuita are o durata de viata mult mai mare.
„Avem in plan anul acesta marcarea cu pasta a unor strazi, intersectii, treceri de pietoni, sageti. De exemplu, bulevardul Bucuresti vreau sa-l marcam, anul acesta in solutie definitiva cu pasta. Avantajul, chiar daca solutia este mai scumpa, este durata de viata mult mai mare, de aproximativ cinci ani, si faptul ca marcajul este vizibil in orice anotimp”, a specificat Vasile Barbul.
Circa 70.000 lei costa vopseaua care se foloseste pentru toate marcajele executate intr-un an de zile in Baia Mare, lucrarile fiind executate de angajatii Serviciului Public Ambient Urban. Marcarea bulevardului Traian, o parte din bulevardul Unirii, bulevardul Bucuresti si a anumitor sensuri giratorii realizate in ultima perioada cu pasta va costa anul acesta 130.000 lei.
Sursa: Andrei Gherghel