Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), care s-a ocupat de organizarea evenimentului, recunoaşte că bursa a avut priză slabă la tineri, dar spun că ea nu a fost nici pe departe un rateu. Directorul instituţiei, Alexandru Bondrea, nu îşi explică însă de ce absolvenţii arată un interes atât de scăzut pentru angajare.
“Oferta a fost foarte consistentă. Din păcate prezenţa a fost mai scăzută decât în alţi ani. În ciuda acestui fapt, numărul persoanelor selectate de către agenţii economici în vederea unor interviuri pentru angajare a fost mai mare decât la celelalte burse”, a declarat pentru eMaramures.ro directorul AJOFM.
Numărul firmelor prezente s-a ridicat la 45. Grosul agenţilor economici prezenţi cu oferte la bursă a fost din Baia Mare, însă au existat şi şapte societăţi sighetene care au căutat angajaţi în rândul absolvenţilor.
Conform statisticii AJOFM, vineri au fost puse la bătaie 441 de locuri de muncă, din care 10% erau rezervate tinerilor cu studii superioare. Participanţi înregistraţi au fost 425. Surprinzător, 72 dintre absolvenţii veniţi la bursă au fost din Sighet. Aceştia au concurat pe numai 16 locuri de muncă oferite, în timp ce băimărenii au fost mai puţini decât job-urile.
Reprezentanţii AJOFM spun că au fost selectate în vederea anagajării 213 persoane şi că 18 au fost angajate pe loc. Printre cei care au devenit salariaţi după bursă se numără un jurist, doi consilieri de comunicare, un inginer metalurg dar şi un agent de pază, mai mulţi lucrători în tâmplărie sau confecţioneri de articole din piele.
Sursa: Larisa Tivadar