Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București susține că ideea înaintată de specialiști conform căreia 20.000 de români se vor infecta cu noul coronavirus este una optimistă. „Acest virus a câștigat bătălia”, a declarat Emilian Imbri.
Prima bătălie care s-a dat a câștigat-o virusul. Noi va trebui să învățăm, cine rezistă și cine trece acest moment, va trebui să învățăm să conviețuim toată viața cu acest virus, așa cum conviețuim cu celelalte tulpini de corona, cu care trăim de ani de zile. Dacă au spus unii 20.000 (de persoane se vor infecta cu COVID-19, n.r.), sunt optimiști copiii ăștia. Îi vom număra la sfârșit. Te sperie un pic ceea ce vezi că se întâmplă în celelalte țări. Din ceea ce știu de la cei care sunt pe specialitatea asta, și sunt epidemiologii și infecționiștii, după calculele și estimările făcute pentru România, se pare că undeva spre sfârșitul lunii mai sau în luna mai ar fi un vârf, cu o ușoară scădere în iunie, cu posibilitatea din păcate tristă, să înceapă să crească din nou spre septembrie, octombrie. Virusul va încerca să facă experiențe pe noi, cum noi încercăm să facem experiențe pe el. Toate tratamentele nu sunt verificate. Ele nu fac rău, dar nu știm dacă o să răzbim cu aceste tratamente, a precizat Imbri, la „Marius Tucă Show”.
Managerul Spitalului „Victor Babeș” menționează că riscul ca o persoană tânără să transmită coronavirusul este foarte mare, până la 20 sau 30 de persoane.
Rugăm pe toată lumea să stea în casă. În weekend s-a ieșit la grătare și au zis că suntem în aer liber e imposibil să ne îmbolnăvim, foarte greșit! Odată cu interacțiunea umană se transmite și virusul. Paradoxal, cele mai sigure spitale sunt spitalele de boli infecțioase. Una din recomandările Organizației Mondiale a Sănătății făcută către tineri spunea așa: „Nu vă bazați atât de mult pe tinerețea voastră!” Înseamnă că ceva nu e în regulă, că ceva se poate întâmpla și aici, explică medicul.
Până acum, șase oameni au murit în România din cauza COVID-19, iar 576 sunt infectate cu el.