Dacă nu ai planuri făcute pentru vacanţa, avem noi zece destinaţii pentru tine. Sunt special gândite pentru cei care au maşină şi vor să conducă pe drumuri mai puţin aglomerate dar extrem, extrem de frumoase. Noi le-am ales câteva din cele mai frumoase trasee.
Apropo, majoritatea drumurilor alese de noi combină plăcerea de a conduce cu plăcerea de a te relaxa la finalul drumului, aşa că îţi vor permite să faci şi tradiţionalul grătar, după nu mai mult de 3 ore de condus. Dar nu uita, te invităm călduros să le laşi mai curate decât le-ai găsit, ia cu tine 3-4 saci de gunoi, strânge absolut tot ce ai adus cu tine!
DJ 101S – Valea Doftanei – Secăria – Dealurile Comarnicului
Dacă vii dinspre Bucureşti, ajungi aici în mai puţin de două ore, fără a te mai preocupa traficul aglomerat de după Comarnic. Te sfătuim să vii dinspre Câmpina, nu pe DN1, dacă vezi că e aglomerat. Aşa vei putea admira şi lacul de acumulare, iar la întoarcere poţi folosi DN1, e mai rapid. DJ 101S e un drum asfaltat în stare relativ bună, iar priveliştile din vârful munţilor sunt fascinante.
Drumul e puţin acoperit de pietriş pe anumite porţiuni, deci vei dori mai degrabă să te plimbi decât să faci curse pe el.
Dar ai la dispoziţie locuri de făcut grătarul, iar aerul e curat-curat, ca la munte, fără să mai pierzi încă 30-40 de minute în aglomeraţia de pe Valea Prahovei.
DJ 100 E – Câmpina – Proviţa de Sus – Valea Lungă
Tot dinspre Bucureşti şi Ploieşti, un drum care evită, din nou, Valea Prahovei, dar care te aduce în zona piemontană. Ieşi cu atenţie din DN1 spre Câmpina, apoi traversezi DN1 pe pod şi urci încet prin satele de munte Proviţa de Jos şi Proviţa de Sus. Atunci când vei crede că tocmai se înfundă şoseaua strâmtă din sat, vei da de un drum lat, cu aspect de DN, care pleacă de nicăieri (efectiv pleacă dintr-un foişor…) şi se termină undeva în vale. Ultimele ploi şi ninsori au afectat partea carosabilă pe alocuri, iar lipsa de întreţinere îl va distruge în următorii ani, dar în 2015 e recomandat celor care vor să prindă serpentine libere, aer curat, iar apoi să se oprească într-o imensă poiană unde pot mânca după pofta inimii.
La întoarcere o poţi apuca spre Filipeştii de Pădure, e un drum frumos şi relaxant.
DJ 665 – Horezu – Novaci – Târgu Jiu
Drumul de sub munte a fost reparat cu ceva timp în urmă, aşadar pe mare parte din el vei avea asfalt în stare bună (atenţie că pe alocuri drumul e afectat de ape). Dar mai presus de toate, te vei relaxa printre livezi înflorite şi sate frumoase, liniştite, cu locuri de picnic ici-colo. Poţi vedea şi Peştera Muierilor şi Cheile Olteţului, iar dacă ai chef de aer de munte, poţi urca un pic până la Rânca, pe Transalpina, unde vei da de zăpadă în perioada asta.
Un drum recomandat tuturor celor din Oltenia şi nu numai, iar dacă vii dinspre Bucureşti, să ştii că mai mult de 3 ore nu faci, asta dacă nu se pune vreun TIR de-a curmezişul pe Dealu Negru. Nu rata nici olarii din Horezu!
DJ 109 F Strâmbu-Băiuț – Cavnic – Baia Sprie
Dacă dorești să conduci pe un traseu greu, dar și incitant, te invităm să parcurgi traseu dintre Strâmbu-Băiuț și Cavnic.
Vei avea de străbătut Pasul Rotunda, o trecătoare din Munții Lăpușului, la altitudinea de 1080 m. Ține minte, această zonă este polul precipitaților din Orientali, astfel drumul este blocat pe perioada iernii din cauza cantității enorme de zăpadă.
Înainte să începi urcarea spre Cavnic, ai posibilitatea să te bucuri de un grătar pe Valea Strâmbului, o locație de vis, din ce în ce mai cunoscută de turiștii din nordul țării.
Si podul de la Ulmeni este frumos…..