Forfota mare in localurile baimarene, cu o zi inainte de Revelion. De la impachetat de sarmalute, decorat aperitive si deserturi, pana la preparat mancaruri fine cu denumiri frantuzesti si italienesti, bucatarii lucreaza la foc continuu pentru satisface gusturile tuturor clientilor. Atat in localurile de fite din oras, cat si in cantinele sociale, cuptoarele au functionat toata ziua.
Meniuri pentru toate buzunarele s-au pregatit in acest an pentru baimarenii care nu vor sa-si petreaca noaptea dintre ani acasa. In cantinele sociale bucataresele s-au apucat inca de la primele ore ale diminetii sa incinga tigaile. Pentru 100 lei, pensionarilor din judet li s-au pregatit aperitive, gustari calde si reci, dar si tombole cu premii in produse electrocasnice.
„Pregatirea este cu meniul care il oferim, surprizele, tombolele si petrecerea ca atare. E vorba de un meniu format din aperitiv cald, rece, peste, friptura, sarmale si bauturi, tuica, vin, sampanie, bere, cafea, apa, fructe, prajituri”, a spus Vasile Pascut, vicepresedintele Caspev.
Mare parte dintre pensionarii care au decis sa-si petreaca noaptea dintre ani in compania altor varstnici sunt singuri.
„Pentru ca sunt singur, mi-a decedat sotia, am decis sa vin si sa petrec Revelionul, aici suntem ca in familie, ne simtim bine, avem toate conditiile si avem si alte personalitati”, a spus baimareanul Nicolae Arghila.
In localurile de fite din oras, mancarurile sunt de lux, dar si preturile meniurilor asemenea.
“Avem preparate pentru toate gusturile – rulade cu sunca si cascaval, muschiulet de porc in slaninuta, rucola cu somon, piept de rata cu camembert, maialle in latte con funghi porcini si bauturi fine. Pretul meniului este 280 lei, dat fiind si ca invitatul nostru este Mircea Vintila”, a spus Sorin Orzac, administratorul unui local din Centrul Vechi al Baii Mari.
Pretul mediu al unui meniu de Revelion in majoritatea localurilor baimarene se situeaza intre 150 si 200 de lei.
Sursa: Adina Timis