Profesorul Klaus Püschel, șeful Institutului de medicină criminalistică din cadrul Spitalului Universitar Eppendorf din Hamburg, a transmis că virusul Covid-19 este mai puțin grav decât se crede.
Medicul legist Klaus Püschel susține că infecția cu coronavirus este ”relativ nepericuloasă”. Germanii ar trebui să învețe să conviețuiască și cu această boală. Fără carantină!
Toate victimele coronavirusului cărora le-a făcut autopsia aveau comorbidități atât de grave. ”Oricât de crud ar suna, oricum ar fi murit în cursul acestui an”, a afirmat medicul legist pentru cotidianul Hamburger Abendblatt.
Declarațiile sale au fost preluate ulterior de mai multe publicaţii germane. Klaus Püschel este adeptul revenirii treptate la viața anterioară pandemiei. Acesta a rugat-o public pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, să înceapă imediat acest proces, deoarece ”acum este momentul potrivit”.
O opinie asemănătoare are și psihiatrul Michael Schulte-Markwort. ”Nici una dintre cifrele pe care le cunoaștem nu justifică teama manifestată în Germania față de virus”, a declarat acesta pentru Hamburger Abendblatt. Psihiatrul a mai afirmat că are impresia că teama a devenit atât de obișnuită, încât veștile bune referitoare la combaterea pandemiei nu sunt luate în serios.
Sursa: Hamburger Abendblat
Pe timpul comunismului, erau facultăți la care nu candida nimeni. Rămâneau cu locurile neocupate. La Construcții, se înscriau cei mai slabi in licee, că erau sigur admiși. Arhitectura era o facultate nevisată de aproape nimeni. La mecanica, la fel. La infecțioase, puțini studenți la medicină se gândeau. Azi, construcțiile sunt la mare preț. Drumuri proaste, construcții și mai proaste. Arhitectura este si mai bănoasă. Mecanica. Peste tot, ateliere mecanice pentru autoturisme. Infecțioasele rămăseseră în umbră. Iată că Corona virus, le-a facut „dive”. Dar, cei mai slabi in licee, la aceste facultăți au candidat, să capete o diplomă de studii superioare. Să aibe batalama la mână. Cineva trebuia să conducă Institutul Matei Balș. Și dacă directorul nu-i o somitate, pe cine să intrebi intr-o situație ca cea cu Covid 19?! Studenții, cei mai dezinteresați de medicină, s-au dus la infecțioase, pentru că aveau să capete titlul de doctor. Acum, conduc țara!!! De ce nu se scrie (în mod obligatoriu!)pe ușa medicului, pe lângă gradul de medic și media cu care a absolvit Medicina. Să știe și pacientul, cine îl tratează.
Daca pui asa problema sa scrie la fiecare in frunte cate clasa absolvit si cu ce note…asta asa ca sa vedem cati analfabeti ii critica pe cei cu studii superioare,asta pt ca in romania marea majoritate e formata din indivizi cu max 8 clase…
Așa ar trebui
Subscriu, perfect adevarat!
Cred ca ai luat o pe câmpie. Pe timpul lui Ceausescu se făcea carte , și erau cate 15 pe loc la admiterea în facultăți. Nu rămânea nici un loc neocupat. Cine a făcut liceul atunci sigur are mult mai multa cultură decât unul care a făcut facultatea acum
E și Da… și Nu! Sunt oameni care și cu 7 clase au dat „clasă” multora… Nu deconsidera fără a cunoaște îndeajuns de bine istoriografia tuturor elementelor de luat in calcul. In ceea ce privește conducătorii noștri și cei ce sunt înscăunați pe palierele decizionale, aici profesionalismul cărții lor verzi ca activitate ar trebui sa fie singurul „amănunt” esențial, la noi colorații ăștia politici îl transformă-n aservire ca și răspuns functional… Gândiți și apoi definiți!
FAKE NEWS. Jurnalism de zwei pfenning…
cautati mai bine inainte sa preluati prostii