Vezi VIDEO
Crestinii din intreaga lume praznuiesc in 25 decembrie sarbatoarea Nasterii Domnului -Craciunul. Acum mai bine de doua mii de ani, Fecioara Maria a nascut in Bethleem pe pruncul Iisus, intr-o iesle saraca. Nasterea lui Hristos a fost prilej de bucurie pentru intreaga suflare, iar acum acelasi sentiment ar trebui sa caracterizeze intreaga lume, au aratat episcopii ortodocsi si greco-catolici ai Maramuresului.
Intreaga crestinatate s-a bucurat la Nasterea lui Hristos, cand cei trei magi de la Rasarit au vazut o stea luminoasa pe cer pe care au urmat-o pana la Bethleem, aducandu-i lui Isus in dar aur, smirna si tamaie. Arhiepiscopul ortodox al Maramuresului si Satmarului, IPS Justinian Chira a aratat ca bucuria de atunci ar trebui sa ne calauzeasca si acum.
”Aceasta bucurie as dori din toata inima sa o aveti in toate zilele care urmeaza si in toata viata voastra, sa fie o zi in care sa aveti in primul rand bucuria aceasta pe care a avut-o Maica Domnului cand L-a nascut pe Iisus Hristos. Sa nu uitati ca in fiecare zi sa traiti ca in ziua de Craciun, nu numai cu mancaruri si bauturi, bucuria la sarbatori nu o avem doar pentru ca avem o masa imbelsugata. Nu acest lucru e cel mai important, ci bucuria sufleteasca, asta nu e trecatoare”, a relatat IPS Justinian Chira.
La randul sau, episcopul greco-catolic al Maramuresului, PS Vasile Bizau, a indemnat la bucurie, aratand ca Dumnezeu este cu noi “ne da puterea interioara de a ne intari in speranta in orice eveniment al vietii noastre”.
“Asadar si pentru noi cei de azi, acelasi mesaj al ingerilor primim cu bucurie si traim sarbatoarea Nasterii Domnului cu acelasi sesntiment de incarcatura sufleteasca care ne zideste pe fiecare dintre noi tinand cont de conditiile concrete in care fiecare isi traieste viata proprie”, a spus PS Vasile Bizau.
Ierarhii maramureseni i-au mai indemnat pe credinciosi ca in aceste zile sa nu lipseasca de la biserica. Chiar daca unii sunt cu trupul acasa, din cauza neputintelor trupesti, “cu sufletul sa fim si noi in fata altarului in Biserica”, a adaugat IPS Justinian. In plus, episcopii au precizat ca in aceasta perioada familiile trebuie sa fie impreuna si sa se colinde, deoarece “colindele noastre romanesti sunt cele mai frumoase piese prelucrate din sufletul si de la baza poporului roman”.
Sursa: Camelia Tocaci