Data de 7 aprilie este declarată Ziua Mondială a Sănătăţii, ca urmare a înfiinţării Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în anul 1948. Obiectivul oricărei unităţi spitaliceşti este de a crea acele condiţii care să ajute la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei, iar dincolo de actul medical în sine, datoria celor care sunt parte a echipei medicale, este şi de a informa populaţia cu privire la anumite aspecte de care ar trebui să ţină seama întreaga comunitate, pentru a avea o viaţă mai sănătoasă.
Pentru ca spitalele aflate în subordinea Consiliului Județean Maramureș să poată face faţă provocărilor este nevoie de investiţii în aparatură medicală performantă, dar, în acelaşi timp, şi de oameni bine pregătiţi, dedicaţi actului medical. În acest scop, administrația județeană a susținut și susține continuu, prin parteneriate corecte, tot ceea ce înseamnă aducerea de îmbunătățiri atât în ceea ce privește actul medical, cât și motivarea cadrelor medicale și sanitare de a fi mereu prezente pentru toți pacienții care trec pragul acestor unități spitalicești. Astfel, atât Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, cât și Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie sunt unități medicale care aduc prestigiu întregului județ. Acest lucru a fost posibil prin muncă asiduă și susținută, dar și printr-o colaborare exemplară între instituția județeană și instituțiile medicale.
Partea de sănătate este extrem de importantă pentru județul nostru și se află în permanenta atenție a Consiliului Județean Maramureș.
Ziua Mondială a Sănătății constituie un prilej de recunoaștere publică și respect pentru întreg personalul medical din sistemul românesc de sănătate, pentru toți cei care se pun în slujba sănătății oamenilor. Cu acest prilej, felicit întreg corpul medical în integralitatea sa pentru realizările îndeplinite și le doresc tuturor mult suces în proiectele viitoare.
La mulți ani de Ziua Mondială a Sănătății!
Gabriel Zetea,
Președintele Consiliului Județean Maramureș