Cand o mama vinde un produs facut de ea, banii merg direct in cresterea si educarea copiilor ei, sustin cheltuielile familiei si de multe ori sustin si alte familii, ale furnizorilor sau ale distribuitorilor. E un lant care functioneaza doar daca micile afaceri ale femeilor antreprenor din Romania sunt cunoscute si recomandate, si este poate cel mai important dintre motivele care au dus la organizarea Targului Mamprenoarelor, intre 5-6 mai, la Cluj-Napoca.
Mamprenoriatul este un fenomen in Romania, el exista si merita sprijinit, considera organizatorul unuia dintre cele mai importante targuri care vor avea loc la Cluj-Napoca, in luna mai. Liderul comunitatii Mamprenoare si organizatorul targului, Alina Bota sustine ca este important sa afle cat mai multa lume ca, atunci cand alegi sa cumperi de la o mama, sprijini in primul rand educatia generatiilor viitoare.
Cateva zeci de mame antreprenor din Cluj Napoca, Iasi, Bucuresti, Ploiesti, Alba Iulia si Timisoara se vor afla la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca, in weekendul 5-6 mai, pentru Targul Mamprenoarelor, editia a I-a. Targul este organizat de catre Comunitatea Mamprenoare si Handmade Transilvania, in parteneriat cu Primaria Municipiului Cluj Napoca si BT Mic.
Mamele antreprenor vor prezenta comunitatii din orasul de pe Somes produsele si serviciile lor, dar si povestile personale din spatele acestor afaceri, in cadrul unui program bogat si creativ, cu surprize si pentru cei mici si pentru cei mari. Zilnic, intre orele 10-20, vor avea loc o serie de ateliere practice: de la gatit sanatos, aranjamente florale, impaslit lana si pana la ateliere de educatie financiara pentru copii, dar si prezentari pe teme precum: sanatatea esentiala a familiei, contributia terapiilor complementare precum Bowen si Naturopatie la sanatate, prezentare de produse naturale de ingrijire corporala si curatenie. De asemenea, publicul va putea lua parte la un atelier decoupage pentru adulti si copii si va asista la o parada a modei cu rochite pentru fetite intre 0-4 ani. Pe tot parcursul targului vor avea loc shooting-uri profesionale pentru copii, intr-un cadru special amenajat dar si sesiuni de pictura pe fata si pe ipsos, demonstratii de maiestrie si chiar de terapii.
Scopul unei comunitati este sa lupte impreuna pentru o cauza, iar cauza Mamprenoarelor este incurajarea mamelor sa lupte pentru visurile lor si fie un model pentru copiii lor si pentru societatea in care traiesc.
Targul Mamprenoarelor este doar punctual culminant al unei serii de intalniri sub titlul generic Zilele Mamprenoarelor, programate intre 3-6 mai 2018, la Cluj-Napoca. Astfel, in 3 mai va avea loc workshopul „Si mamica, si antreprenor de succes”, axat pe Educatie si Atitudine pentru Succes, dedicat femeilor (mamici sau nu) care isi doresc sa intre in comunitate pentru a-si clarifica sau dezvolta ideea de afacere si o petrecere pentru familiile de antreprenori care se intalnesc la Cluj Napoca.. In data de 4 mai va avea loc cel de-al doilea workshop, “Si mamica si manager de succes”, dedicat membrelor mai vechi ale comunitatii, care detin deja afaceri mici aflate in diferite stadii de dezvoltare, in cele mai diverse domenii: de la mici ateliere de produse hand-made până la avocați, psihologi, terapeuți, nutritionisti, comunicatori, poeti, designeri florali și ciocolatieri.
De mentionat si faptul ca mamele antreprenor din Romania au chiar si o publicatie proprie: revista Mamprenoare, cu format glossy si povesti inspirationale despre curajul de reinventare si despre transformarea maternitatii in oportunitate de business; revista al carei numar doi va vedea lumina tiparului in luna iunie 2018! Un alt proiect important este http://mamprenoare.eu/ , platforma online care adună într-un singur loc și face cunoscute la nivel național și internațional, atât membrele comunității Mamprenoare, cât și produsele acestora. Astfel, toate cele peste 300 de mame antreprenor membre ale comunității – și numărul lor este în creștere exponențială!-, beneficiază de un profil profesional gratuit pe această platformă.
Comunitatea Mamprenoare este un Business Hub & Accelerator pentru mamele care își doresc dezvoltarea unei afaceri proprii care să le permită să devină independente financiar.
Comunitatea a fost fondată în urmă cu doi ani de către Alina Bota, mamă, antreprenor, economist, cu experiență de peste 18 ani în domeniul financiar-bancar care le este membrelor consultant, trainer si mentor. Mamprenoare are acoperire internațională, cu comunități locale conduse de manageri locali în orașe precum București, Iași, Cluj Napoca, Ploiești, Timișoara, Alba Iulia și lista este în continuă creștere deoarece din comunitate fac parte tot mai multe românce din Elveția, Franța, Belgia sau UK.