Ministrul Agriculturii insistă pentru produsele româneşti tradiţionale. Într-o intervenţie la postul România Tv, el a exclus din start prezenţa „gândacului” în farfuria noastră.
Petre Daea, ministrul Agriculturii, nu vrea ca românii să consume insecte după noile „directive” UE. „Noi mâncăm sarmale, mămăligă şi cârnaţi, nu greieri, gândaci şi lăcuste”.
„George Simion s-a orientat bine, dacă dădea greieri, plecau nuntaşii. Am văzut meniul, se bazează pe produsele noastre româneşti, pe brânză, pe tomate, pe produsele româneşti pe care trebuie să le folosim şi, în acelaşi timp, să ne bucurăm, de produsele pe care le fac românii noştri. Să rămânem la mâncarea noastră tradiţională, pe care o mâncau familiile noastre. Nici nu vreau să discut despre un asemenea produs, nu intră în farfuria mea vreodată şi nici pe alţii nu i-aş îndemna să pună în farfuria lor aşa ceva, căutând senzaţional. Nu mă interesează alte popoare, România este departe de Thailanda, eu vorbesc despre românii noştri, nu cred că aţi saliva acum dacă aţi vedea un gândac în farfurie”, a mai spus Petre Daea.
„Nu mâncaţi făină de greieri! Ce căutaţi cu greierii? Lăsaţi-i să cânte acolo unde sunt! Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnaţi, mâncăm ouă de găină. N-o să înlocuiţi acuma ouăle de găină cu vreun vierme. Eu, de regulă, ca inginer agronom, combat gândacii, nu-i mănânc. Să ne întoarcem la mămăliga noastră”, a declarat recent ministrul Agriculturii.